‚Hudební produkce v únosné formě.‘ Na technoparty u Meziříčka je 1500 lidí, stížnosti na hluk nejsou

Kolem 1500 lidí je od pátku na technoparty u Meziříčka na Třebíčsku. Na místo přijeli asi 400 auty. Stížnosti na hluk nejsou, technoparty je na soukromém pozemku. Akce potrvá do 26. května, policie ji monitoruje. Jde o pravidelnou technoparty, v minulosti tam byly problémy s hlukem i s tím, že lidé parkovali tam, kde neměli. Informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tento článek je více než rok starý.

Třebíč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Technopárty Czarotek Free Party

Na technoparty se sjelo na 1500 lidí. (ilustrační foto) | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Technoparty je na soukromém pozemku v lokalitě Skalákův mlýn mezi obcemi Krasonice a Meziříčko. Na místě jsou policisté pořádkové, dopravní i cizinecké policie, protože přijelo hodně lidí ze zahraničí.

Otestujte se ve volební kalkulačce EU a porovnejte se s ostatními v unii

Číst článek

„Hudební produkce byla v únosné normě, žádné stížnosti na hluk jsme z okolních obcí nepřijali, žádné narušení veřejného pořádku neevidujeme. Děláme dohled, zastavujeme a kontrolujeme řidiče, aby nepožívali alkoholické nápoje a omamné a psychotropní látky. Prioritou je, aby nám tam nejezdili řidiči pod vlivem,“ řekla Čírtková.

Policie komunikuje s hlavním pořadatelem. Měli schůzku před akcí i znovu večer. Největší problém je podle mluvčí případné rušení nočního klidu.

V minulých letech dostávala policie stížnosti od občanů na hluk a od řidičů, že silnice je neprůjezdná. „Byla na ní zaparkovaná auta a technaři tam různě posedávali, proto se několikátý rok připravují tato bezpečnostní opatření,“ řekla Čírtková.

Policisté místo i okolí monitorovali celou noc. Starají se o to, aby silnice zůstala průjezdná. Plocha, kde mají technaři stany a kde parkují, jsou louky přilehlé k silnici, která spojuje Krasonice a Meziříčko. Policie také dohlíží na to, aby účastníci technoparty nestanovali na soukromých pozemcích jiných lidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme