Pražské jaro opět nabídne Víkend komorní hudby

Na různých místech v metropoli se dnes koná Víkend komorní hudby v rámci mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro. Na Hudební a taneční fakultě AMU vystoupí houslistka Ludmila Pavlová a ruská klavíristka Alissa Firsovová. V České národní bance zahraje francouzské smyčcové kvarteto Zaide. V Kostele sv. Anny se představí PhilHarmonia Octet Prague a v klubu Roayal uvedou německou hráčku na těremin Carolinu Eyckovou a klavíristu Jana Kučeru.
Ludmila Pavlová (foto © Petr Kadlec)

Pavlová a Firsovová nabídnou díla Johanna Sebastiana Bacha, Francise Poulenca, Karola Szymanowského a Maurice Ravela. Na koncertu kvarteta Zaide zazní skladby Josepha Haydna, Györgyho Ligetiho a Bohuslava Martinů. Soubor PhilHarmonia Octet Prague s hobojistou Vilémem Veverkou uvede díla Wolfganga Amadea Mozarta, Gideona Kleina, Isanga Yuna a Antonína Dvořáka. Návštěvníci Nokturna s těreminem v klubu Roayal se pak mohou těšit na na Labuť Camilla Saint-Säense či Vokalízu Sergeje Rachmaninova.

Letošní 74. ročník mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro zahájila 12. května symfonická báseň Má vlast Bedřicha Smetany v podání Bamberských symfoniků pod vedením Jakuba Hrůši. Festival zakončí Toulouský národní orchestr. Program obou jeho vystoupení nabízí špičkové sólisty – na koncertu 3. června flétnista Emmanuel Pahud zahraje koncert Jacquese Iberta, při druhém večeru houslista Renaud Capuçon vystoupí v houslovém koncertu Antonína Dvořáka. Největší česká přehlídka klasické hudby nabízí pět desítek koncertů.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat