Hlavní obsah

Herečka Sandra Pogodová: Každý v sobě nosí nějakou knihu. A já ji teď vydala

Herečka Sandra Pogodová hostem Magazínu Slavní.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

V roce 1993 začala hrát v divadle ABC a o pět let později odešla do New Yorku. Tam se věnovala práci au-pair. Láska k herectví ale zvítězila a vrátila se zpět do Čech, kde dodnes účinkuje v pražských divadlech. Kam přijde, tam zavládne dobrá nálada. Je prostě živel a jak sama říká, pochází z bizarní rodiny. A teď o tom vydala knihu.

Článek

Hoď se do pogody. Tak se jmenuje knižní prvotina herečky Sandry Pogodové, na které spolupracovala se svým otcem Richardem. „Každý v sobě nosí nějakou knihu, každý šestý ji napíše, jen jeden z nich ji ale vydá. Ty naše rodinné historky se musí napsat, je škoda, abychom se tomu smáli jen u rodinného krbu,“ říká herečka. „Je to o karambolech a je to podáno zábavnou formou. Kniha obsahuje čtyřicet povídek, polovinu napsal táta,“ popisuje obsah Sandra, která přiznává, že jí psaní dalo občas zabrat. Hodnocení je ale zatím víc než pozitivní.

Na knize se podílela i Sandry maminka, tedy opatrně dohlížela. „Stejně jako máma funguje v rodině, tak působila i v tomto případě. Byla taková šedá eminence, která dovyprávěla příběh, když bylo potřeba,” směje se herečka, která své rodiče miluje a vždy jí byli inspirací i vzorem.

Sandru Pogodovou ale známe především jako herečku. Mometálně působí v muzikálu Trhák, kde alternuje s Danou Morávkovou a hraje například po boku Josefa Vojtka. „Trhák mám velmi ráda a moc mě baví. Když mě producent Dan Hádl oslovil, tak mě to potěšilo.”

Více zjistíte v úvodním videu, které je součástí Magazínu Slavní. Televize Seznam jej vysílá každé úterý od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na

Reklama

Související témata:

Doporučované