Povedená odveta v bitvě o Evropu se povedla Středočechům. Mladá Boleslav - Zlín 3:0

Mladoboleslavští dokonale zvládli odvetu za prohru ve Zlíně 1:3 a houževnatého protivníka na domácím hřišti přehráli a jasně přestříleli. Vysloužili si tak právo vyzvat k souboji o Evropu Ostravu nebo Liberec, o čemž se rozhodne v závěrečném kole nadstavbové skupiny o titul. Každopádně v konfrontaci s Teplicemi a Zlínem potvrdili své umístění na celkové sedmé příčce po odehrání třiceti kol základní části FORTUNA:LIGY 2018-2019.

První poločas se odehrál bez vstřeleného gólu, ke kterému sice byla blíž Mladá Boleslav, ale její hráči i když byli podle očekávání aktivnější a dlouhé minuty drželi hru na soupeřově polovině hřiště, gól nedali a nedali. 

Druhý poločas Středočeši zintenzivnili ofenzivní úsilí a korunovali ho třemi góly. Jak k tomu došlo?

V 52. minutě stoper Buchta, který v prvním utkání ve Zlíně nafilmoval penaltu, podrazil uvnitř šestnáctky Mešanoviče a nařízený pokutový kop Komlichenko jistě proměnil přízemní ranou k levé tyči - 1:0.

V 76. minutě kopal Matějovský dva rohy, první odvrátil gólman Rakovan mimo branku  a druhý obránci jen na hranici vápna, odkud vystřelil Fulnek, ale od bránících hráčů se míč svezl k Přikrylovi, který již skoroval  - 2:0.

V 90. minutě po Takácsově pasu Ladra běžel sám na soupeřovu branku, udělal kličku brankáři Rakovanovi a zamířil po zemi přesně k levé tyči - 3:0. To byla definitivní pojistka na vítězství.


Jak říkám...



"Jsme všichni rádi, že po zkomplikování ve Zlíně jsme finále zvládli. V odvetném utkání jsme měli dostatek příležitostí a zvládli jsme to. Pravda, trošku na hráče dolehly dvě nevyužité šance v úvodní čtvrthodině, ale musím jim poděkovat, že byli trpěliví a dotáhli dvojzápas do postupu. Nasazením Matějovského přišla na hřiště potřebná kvalita, a i když do prvního gólu ve mně byla malá dušička, tak potom jsem byl přesvědčený, že nastřílíme další a zápas zvládneme. I když schopnosti kanonýra Nikolaye Komlichenka  někteří samozvaní televizní experti znevažují, tak tvrdím, že je to výjimečný fotbalista. Nastřílel osmadvacet gólů, na dalších sedm svým spoluhráčům přihrál, je ve čtyřech nominacích pro individuální ocenění hráčů FORTUNA:LIGY a je čerstvě nominovaný do ruského reprezentačního mužstva. Takový fotbalista dosud v Mladé Boleslavi nepůsobil. Domnívám se, že si zaslouží více respektu, než mu mnozí takzvaní experti vyjadřují."

"Bezprostředně po prohraném utkání převažuje zklamání, že jsme nedosáhli na postup. Prohráli jsme nula tři, utkání nám nesedlo, nehráli jsme dobře, dělali spoustu chyb, ztráceli míče, nedali pořádnou finální přihrávku a neohrozili vůbec soupeřova brankáře. V nadstavbových zápasech jsme doma porazili Olomouc i Boleslav, takže si myslím, že máme na co navázat v následující sezóně, i když jsem po skončení té aktuální hodně zklamaný," řekl zlínský trenér Jan Kameník.



   Mladá Boleslav  24. května  2019


  FORTUNA:LIGA finále o Evropu


FK Mladá Boleslav – FC Fastav Zlín 3:0 (0:0)
Branky: 52. Komlichenko (z pokutového kopu), 76. Přikryl, 90. Ladra * ŽK: Buchta, Bačo * Rozhodčí: Houdek - Caletka, Novák * Diváků: 3063
FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka (46. Ladra), Jugas, Hájek, Fulnek - Wiesner, Bucha (46. Matějovský), Hubínek, Přikryl - Mešanovic (84. Takács), Komlichenko.
FC Fastav Zlín: Rakovan - Holík, Bačo, Buchta, Gajič - Hlinka - Džafič (65. Hronek), Jiráček, Podio (81. Vyhnal), Tchanturishvili (70. Bartošák) - Poznar.

(ps, FK Mladá Boleslav, SportovníListy.cz, foto: FK Mladá Boleslav)