reklama

Imitátor Petr Jablonský vdává sestru. Ženichem bude známý herec a hudebník Petr Kroutil

reklama

Petra Kroutila můžete znát buď jako představitele hlavní role Dannyho Smiřického z úspěšného seriálu Karla Kachyni podle Josefa Škvoreckého Prima sezóna, nebo jako všestranného muzikanta a kapelníka předního swingového big bandu Original Vintage Orchestra, který pravidelně vyprodává legendární pražský klub Lávka a v dubnu tohoto roku dal hudební hattrick v Lucerna music baru. 

Pro mnohé fanynky máme ale špatnou zprávu. Tento charismatický umělec chystá v létě svatbu se svojí o patnáct let mladší přítelkyní, kterou není nikdo jiný než setra populárního imitátora Petra Jablonského. „Má to jen samé výhody,“ libuje si Petr, „například je zvyklá na život s umělcem, který není vždycky jednoduchý. Někomu by například mohla vadit častá pozornost novinářů a fanoušků, časté návštěvy večírků a společenských akcí nebo aiolská stupnice při snídani,“ směje se Petr.

Se svojí přítelkyní se ale neseznámili, jak by se mohlo zdát, přes Petra Jablonského. „Byla to ohromná náhoda, potkali jsme se v jednom pražském jazz klubu, já jsem tam tenkrát přišel zahrát pro jednoho našeho – teď už společného – přítele, ona tam byla jako zpěvačka. A byla to, jak se říká, láska na první pohled,“ vzpomíná Petr. Místo a datum svatby ale před novináři zatím tají. „Nezvali jsme nikoho od novin, ze známých jmen mezi svatebčany můžu prozradit jen režiséra a mého dobrého kamaráda Jiřího Vejdělka, který naši hudební show moderuje. Chceme si svatbu užít v klidu bez přítomnosti objektivů a totéž chceme dopřát našim hostům,“ říká Petr.

Tento rok je pro Petra Kroutila ve znamení velkých změn. Kromě plánované svatby dokončuje dostavbu domu, v dubnu tohoto roku navíc vydal se svým big bandem první CD s názvem We Are The Swing Champions, které si mohou fanoušci koupit přes webové stránky kapely nebo stáhnout ve formě MP3. Pro křest CD vybral Petr právě legendární Lucerna Music bar, kde již v minulých letech s big bandem úspěšně koncertoval. Ani při výběru kmotrů se Petr nedržel nijak při zemi a vsadil na opravdu zvučná jména – pana Jiřího Suchého, Elišku Balzerovou a Tomáše Hoffmana, které jistě není třeba čtenářům představovat. 

Chápu to jako významný předěl v životě našeho big bandu. O vydání CD si fanoušci dlouhodobě psali, a tak jsem jim splnil přání a sobě tak trochu sen.“ Na desce můžete slyšet třináct nejpopulárnějších coverů od legend české i zahraniční hudební scény jako Michael Jackson, Justin Timberlake, Pražský Výběr, Visací zámek, Tři sestrya další, které Petr halí do swingového hávu. Pokud dáváte přednost živému koncertu, ten nejbližší bude 25. 5. v Lysé nad Labem, 7. 6. v Empire Hall Praha nebo 23. června v domovském klubu Novotného Lávka na Malé Straně. „Pak už se chci věnovat jen svatbě a mé nastávající, na další koncerty si pak naši fanoušci musejí počkat do září,“ uzavírá Petr. 

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama