bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdy bez smlouvy či otazník nad Thorntonovou budoucností. Sharks čeká krušné léto

25. května 2019, 14:00

Matěj Hodoval

San Jose podřídili (uplynulé) sezoně téměř vše. Před začátkem ročníku získali Erika Karlssona a během uzávěrky přestupů přihodili do mixu hvězd ještě Gustava Nyquista. Jenže Sharks neuspěli, a tak čeká generálního manažera Douga Wilsona přes léto spousta práce.

Začněme u Karlssona. Švédský zadák přišel před sezonou z Ottawy, čímž se ze Žraloků automaticky stal jeden z nejžhavějších kandidátů na pohár. Vždyť mít v obraně dva vítěze Norris Trophy je při nejmenším luxus.

Konec Erika Karlssona v San Jose? Elitní obránce napsal klubu a fanouškům děkovnou zprávu

Jenže udržet tak elitního obránce bude oříšek. Navíc, když mimo smlouvu jsou další hvězdy.

Žraloci mají pod platovým stropem volných 24,7 milionů dolarů. Tolik peněz musí stačit Dougu Wilsonovi na podpis sedmi nechráněných a čtyř chráněných volných hráčů. Z toho plyne, že někdo velmi pravděpodobně půjde z kola ven.

U Joe Thorntona vlastně záleží jen na jeho rozhodnutí. Pakliže bude chtít legenda Sharks odehrát ještě jednu sezonu, bude výše odměn až na posledním místě. Vždyť vousatý chlapík by pro své mužstvo udělal téměř cokoliv. „Musím mluvit s Dougem (Wilsonem) a Peterem (DeBoerem). Ještě jsem se nerozhodoval,“ řekl o své budoucnosti Thornton.

Jedno je ale jisté – pokud se Jumbo rozhodne pokračovat, bude to v San Jose. „Je jisté, že pokud budu pokračovat, bude to zde. Jsem Žralok. Je tu jen jeden tým a to je tento.“

Jenže tím list nechráněných volných hráčů zdaleka nekončí. Smlouva vyprší také kapitánovi Pavelskimu. Americký útočník oslaví v červenci pětatřicáté narozeniny, nicméně jeho výjimečné vůdčí schopnosti i nesmírná šikovnost a cit pro puk musí organizace patřičně odměnit. Těžko v NHL najdete hokejistu, který dokáže lépe tečovat puky, než Joe Pavelski.

Nechráněni budou také Joonas Donskoi, Micheal Haley, Tim Heed a Gustav Nyquist. Donskoi a Heed jsou hráči, kterým by mohla prospět změna. Bitkař Haley rozpočet příliš nezatíží, pokud se vedení rozhodne ponechat si ho. Posledním jménem je Gustav Nyquist, kterého Sharks přivedli před uzávěrkou přestupů z Detroitu.

Pavelski není jediným klíčovým podpisem pro Wilsona a celou organizaci. Mezi chráněnými volnými hráči bude povinností podepsat dva mladíky – Timo Meiera a Kevina Labanca. Oba dva mají za sebou z individuálního hlediska dosud nejlepší sezonu v National Hockey League. Bez smluv budou ještě Joakim Ryan a Dylan Gambrell.

Ačkoliv Žraloci nemají v nadcházejících dvou draftech žádnou svou volbu v prvním kole, najdeme mezi prospekty klubu několik zajímavých jmen. Do obrany se budou snažit proniknout Ryan Merkley, Mario Ferraro, Jeremy Roy, či Tony Sund. V útoku pak mají příznivci klubu velká očekávání od Jonathana Dahléna, o svou šanci se popere také Maxim Letunov.

S jakým cílem zahájí San Jose následující sezonu? Dokáže Doug Wilson složit znovu konkurenceschopné mužstvo? Na tyto otázky odpoví následující měsíce. Generální manažer bude muset čarovat, avšak velkou pomocí mu každým rokem bývá farma v AHL, kde pravidelně vychovávají a připravují hráče pro NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.