Prostreno.cz

Vytvořte si vlastní super nápoj z toho, co máte doma

Připravujete si čerstvé ovocné nebo zeleninové nápoje, chcete nastartovat metabolismus, pročistit organismus, podpořit mozkové funkce nebo energeticky nakopnout? Máme pro vás hned několik přísad, kterými můžete vaše nápoje ještě o něco vylepšit. Jaká bude vaše oblíbená přísada?

Není nápoj jako nápoj, už samotné ovoce a zelenina doplní tělu spoustu potřebných živin, ale co takhle přidat i bylinky nebo semínka? Namixujte si vlastní blahodárný elixír.

Citrusy pro doplnění „céčka“

Citrony a grepy vás přímo nadopují vitaminy, nejvíce vitaminem C, který je klíčový pro imunitní systém. Kromě toho citrusy přispívají ke správnému trávení a pravidelnému vylučování. Díky své hořké a kyselé chuti potlačují chuť k jídlu, což působí pozitivně i při hubnutí. Začít den právě s nimi se rozhodně vyplatí.

Ananas pro dobré trávení

O ananasu je známo, že pomáhá při zácpě, skoncuje s nadýmáním a díky obsahu bromelinu pomáhá štěpit bílkoviny. Pokud býváte často nemocní, ananas vám pomůže i jako prevence před chřipkou a onemocněními průdušek. Ananas patří mezi velmi vyhledávané ovoce při redukčních dietách, tak proč to nevyzkoušet i na sobě?

Zázvor pro nastartování metabolismu

Zázvor oceníte nejen v zimě na zahřátí, ale je vynikající pro náš metabolismus po celý rok. Zázvor vás příjemně zahřeje, nakopne metabolismus, navíc eliminuje nadýmání a poradí si i z kdejakými infekcemi v trávicím traktu. A použití je více než snadné, nastrouhejte si kousek přímo do sklenice se svým oblíbeným nápojem. Klidně ho můžete zalít i horkou vodou a po vychladnutí popíjet během dne.

Kopřiva pro očistu organismu

Jaro patří kopřivám, takže pokud je máte v dosahu, rozhodně se jim nevyhýbejte. O kopřivách je známo, že dokáže ze střev snadno odstranit nánosy usazenin, urychluje trávení a působí povzbudivě. Odvar z kopřiv se doporučuje také při chudokrevnosti a podporuje látkovou výměnu. Kopřivy spařte malým množstvím vody a včetně tekutiny přidejte do vašeho oblíbeného smoothie.

Meduňka pro chvíle pohody

Chcete na chvilku vypnout a potřebujete něco na zlepšení nálady, tak sáhněte po meduňce. Tato bylinka vám jednoznačně zlepší náladu a podpoří i výkon mozku. Navíc pomáhá při bolestech břicha, hlavy a menstruačních potížích. Skvěle doplňuje ostatní ingredience, a její účinky zejména podporují psychiku.

Chia pro doplnění energie

Chia semínka jsou dobrým zdrojem energie, obsahují vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Můžete je přidávat do nápojů i jídla, podporují imunitu, mají silné protizánětlivé a antioxidační účinky. Navíc přispívají i k pevným nehtům a lesklým vlasům. Pokud s chia začínáte, pozor na dávkování, pro dospělého zcela postačí dvě polévkové lžíce denně. Nejprve začínejte s menším množstvím a postupně přidávejte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat