Spasitelem klokanů se stal jejich kapitán Jindřišek. Bohemians - Opava 1:1

V ligovém utkání Bohemians Praha - Opava museli klokani minimálně získat bod, aby se vyhnuli baráži s Brnem. Vypadalo to, že to tak bude, neboť ještě dlouho ve druhé půli utkání byl stav na ukazateli skóre 0:0, jenže.

Po přestávce se zrodila v 67. minutě první opavská akce a hned z ní padla branka. Opavský Jurečka přihrál před branku Janetzkému a ten ve skluzu překonal brankáře Pražanů Valeše.

A to nebylo všechno. Hostující a nadějný hráč Souček vystřelil na branku klokanů, ale předtím než prostřelil Valeše, byl v postavení mimo hru. Gól tedy neplatil.

Hráči Bohemians chtěli vyrovnat, ale neměli k tomu dlouho žádnou příležitost. Až v páté minutě nastavení se dočkali. Jak k tomu došlo? Puškáč prodloužil míč ke kapitánovi Jindřiškovi, který dobře mířenou střelou vsítil vytouženou branku a tím pádem záchranu.




   Praha  25. května  2019



  FORTUNA:LIGA


Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 1:1 (0:0)
Branky: 90.+5 Jindřišek - 67. Janetzký. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Fišer * ŽK: Ljovin - Schaffartzik, Souček, Svozil * Diváci: 3753.
Bohemians 1905: Valeš - Hůlka, Šmíd (76. Puškáč), Pokorný - Dostál, Ljovin, Jindřišek, Bartek - Záviška (76. F. Hašek), Nečas (58. Hilál), Vaníček. Trenér: M. Hašek.
Opava: Fendrich - Helebrand, Simerský, Svozil, Žídek (81. Radič) - Hrabina, Schaffartzik, Jursa, Řezníček (64. Souček), Janetzký (88. Bernadina) - Jurečka. Trenér: Kopecký.

(ps, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)