Hlavní obsah

Nejžhavější taneční pohyby odhalené vědou. Jak ho svést?

Foto: dekazigzag, Shutterstock.com

Foto: dekazigzag, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Svůdný tanec? V podstatě nesmírně jednoduchá záležitost. Chcete-li někoho zaujmout, zaměřte se na jednu oblast svého těla, která muže vábí jako magnet! Která to je a proč je při tanci důležitější než ňadra?

Článek

Kolumbijská zpěvačka Shakira (42) a americký herec John Travolta (65) patří k celebritám, které prostě vědí, jak se na tanečním parketu pohybovat. Jak je možné, že když rozvlní těla do rytmu hudby, jsou tak moc sexy? Studie publikovaná v odborném časopise Scientific Reports identifikovala pohyby těla, které vždy a všude nejvíce zaujmou. Tyhle informace se vám mohou hodit nejen při soukromém letním striptýzu!

Rozvlněné boky vzrušují každého

Nick Neave, profesor psychologie na anglické Northumbrijské univerzitě, se svůdnými tanečními pohyby zabývá dlouhá léta. Poprvé se je se svými kolegy rozhodl zkoumat již v roce 2011. Tehdy se ukázalo, že třicet devět žen z padesáti, ve věku 18 až 39 let, upřednostnilo muže, kteří při tanci hodně hýbou krkem a vůbec celým trupem. Strnulost a šlapání zelí se u pánů nevyplácí!

Ženy také z nějakých neznámých důvodů oceňují ohýbání pravého kolene, a v neposlední řadě i zdravou sebejistotu (jak si ji zvýšit), se kterou se tanečník pohybuje. Stačí se podívat na horká vystoupení striptéra Magic Mikea, tedy Channinga Tatuma (39), jenž se stal hlavní hvězdou filmu Bez kalhot. Ten to skutečně umí rozjet! A co pro svedení mužů musí dělat ženy? Odpověď přineslo 200 heterosexuálních dobrovolníků, kteří byli požádáni, aby na sedmibodové stupnici ohodnotili vystoupení několika neprofesionálních tanečnic.

Sex a tanec patří k sobě

Společně se muži i ženy shodli na několika znacích. Pohupování boky je základ, což z hlediska evoluční psychologie není tak překvapivé. Sex a tanec jsou úzce propojeny (víte, jaké jsou výhody anonymního sexu?). Tanec je totiž i v dnešním společenském prostředí něco jako rituál dvoření. Rozvlněné boky hrají prim, symbolizují plodnost a připravenost k páření. „Každá žena, která svůdně hýbe kyčlemi, předvádí svoji ženskost a ukazuje ostatním, jaké má kvality,“ nechal se slyšet Nick Neave, s nímž souhlasí i britská sexuoložka Tracey Cox, a píše:

„V houpavé chůzi i tanečních pohybech je obsažen jasný sexuální náznak. Ženy mají vzhledem k anatomickým rozdílům pánev pohyblivější než muži. Její vlnění prokazatelně přivolává pozornost k bokům, hýždím a genitáliím a může rozhodnout mezi zaujetím a lhostejností.“ A co dalšího je pro muže působivé?

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

V tanečních pohybech je jasný sexuální podtext, proto je tanec nejlepším sváděcím rituálemFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Věřte si, že jste sexy

„Pokud se všechny končetiny pohybují přesně stejným způsobem, vypadá to roboticky, stroze,“ popisuje Nick Neave s tím, že na druhou stranu i velmi asymetrické počínání, tedy stav, kdy jedna ruka dělá něco úplně jiného než ta druhá, působí na mužské pokolení chaoticky.

„Tým zjistil, že existuje optimální úroveň asymetrie, která může mít něco společného s předvedením jemně vyladěných motorických dovedností potenciálnímu nápadníkovi. Základem je rozpohybovat boky, s nimi uvolněně rozvlnit celé tělo a věřit ve vlastní sex-appeal,“ prozrazuje návod na nejžhavější taneční pohyby Nick Cave.

Mezi jeho „instantní“ rady patří vztyčená hlava, která je typickým znakem dominantních jedinců. V některé z kreací také vypněte hrudník, podsaďte pánev a přidejte upřený pohled do očí. Protějšek vám podle vědců bude ležet u nohou.

A jak svádíte muže vy? Jestli vám to moc nejde, podívejte se na náš návod, jak se naučit flirtovat.

Reklama

Načítám