Nejnovější výzkumy potvrzují, že inteligentní lidé jsou nepořádní, zůstávají vzhůru dlouho do noci a často používají nadávky

352
Foto: Pixabay.com

Ptáte se, podle čeho zjistíme, zda jsme inteligentní? Vypadá to tak, že podle našeho výsledku v standardizovaných testech se to nedozvíme!

Zdá se však, že o naší inteligenci nám může něco prozradit způsob, jakým mluvíme, a také to, jak vedeme svůj každodenní všední život.

Novější výzkumy nám naznačují, že pokud nadáváme, býváme vzhůru dlouho do noci a máme nepořádek v bytě, jsme pravděpodobně nositeli vyšší úrovně inteligence.

Inteligentní lidé klejí jako staří námořníci

Je to tak. Máte-li hrubší slovník, podle všeho to může znamenat, že máte nadprůměrnou inteligenci.

To však neznamená, že inteligentní lidé nadávají v jednom kuse. Díky své inteligenci dokážou jasně rozeznat, kdy je použití hrubých slov přiměřené.

Otázkou jen je, jak často se budou ve vyhraněnějších situacích své inteligence i přidržet. Protože když jednou spustí palbu sprostých slov, nadávek a urážek, nezastaví je už nic. A potom už nadávají POŘÁDNĚ.

Zapomeňte proto na tradiční představu, podle níž je nadávání znakem nedostatku inteligence. Není to tak.

Podle jednoho z výzkumů je na vygenerování většího množství nadávek zapotřebí vyšší inteligence a šikovnost ve vyjadřování, která samozřejmě úzce souvisí s bohatou slovní zásobou a darem řeči.

Inteligentní lidé zůstávají vzhůru dlouho do noci

Tito lidé jsou nočními sovami již od mládí.

Inteligentní lidé často zůstávají vzhůru do pozdních nočních hodin. Většina lidí s vyšším IQ je už jednoduše uzpůsobena tak, že nedokáže jít do postele v běžných večerních hodinách.

Počátky tohoto jejich návyku je třeba hledat už v raném dětství. Ukazuje se, že děti, které mají sklon zůstávat vzhůru déle, bývají později v životě inteligentnější.

Není to však nijak zvláštní. Inteligentní lidé mají neustále hlavu plnou myšlenek. Jak by se dalo očekávat, tito lidé přemýšlejí nad mnohými věcmi a nějaký podnět k přemýšlení si najdou vždycky, i ve večerních hodinách, kdy se ostatní už ukládají do postele.

Inteligentní lidé žijí v organizovaném chaosu

Ano, je třeba říci, že mnozí inteligentní lidé jsou známí tím, že mají nepořádek ve své domácnosti. Ale to, co se někomu může jevit jako nepořádek, mohou oni vnímat jako organizovaný chaos.

Možná jste už někde slyšeli o tzv. tvůrčím nepořádku. Tvořiví lidé mají sklon mít nepořádek na svém pracovním stole a zdá se, že se jim lépe daří v dezorganizovaném pracovním prostředí.

Nejenže mají schopnost vidět pod povrch zdánlivého nepořádku, ale navíc je to inspiruje k novým tvůrčím myšlenkám.

Pro inteligentní lidi je neuspořádané a dezorganizované prostředí prostorem, v němž se dá vyprostit z mantinelů konvenčního myšlení a postojů.

V takovém prostředí se i všední věci jeví ve zcela novém světle, a to je dokáže inspirovat k novým a tvůrčím myšlenkám.

Je třeba si uvědomit, že na to, abychom se naučili využívat naši tvořivost, ještě nemusíme být umělci. Tvořivost se může projevit v jakékoli oblasti našeho života a možná i v každém zaměstnání.

Když si představíme například učitele, inženýry, hospodyně pečující o domácnost, nebo kohokoli jiného, nepořádek může být znakem tvořivosti a inteligence.

Je třeba ještě zdůraznit, že nepořádek v této souvislosti nemá nic společného s nečistotností či leností. Inteligentní lidé sice mohou mít doma nepořádek, ale když bude třeba, nedělá jim žádný problém vzít do ruky vysavač nebo umýt nádobí.

Závěr

Znáte někoho, kdo bývá vzhůru dlouho do noci, kleje jako námořník a má nepořádek doma či na pracovišti? Pokud ano, vězte, že to mohou být ti nejinteligentnější lidé, které znáte.

V případě, že i vy jste noční sovou, často máte hrubý slovník a nedáte dopustit na svůj nepořádek, gratulujeme vám!

Je velice pravděpodobné, že máte nadprůměrnou inteligenci a oplýváte tvořivostí. Buďte hrdí na svůj rozum a výjimečné vlastnosti.

A samozřejmě, pokud máte uhlazený projev jako vznešená paní, jste ranní ptáče a máte vzorný pořádek jak doma, tak v práci, to ještě neznamená, že nejste inteligentní. Svou inteligenci jen projevujete jiným způsobem.

Žijte tak, jak je to nejlepší pro vás!

Zdroj: https://www.healthy-holistic-living.com/science-confirms-intelligent-people-go-to-bed-late-leave-a-mess-everywhere-and-use-bad-language/?utm_source=HHL&utm_content=53914-VZEZ
Zpracovala: Mocvědomí.cz

Časopis Ve hvězdách si lze předplatit prostřednictvím non stop linky předplatného + 420 777 157 435, e-mail: info@astrolife.cz (roční předplatné 240 Kč, na 2 roky 480 Kč), pro Slovensko na telefonních číslech +420 249 893 566, 3563, +420 800 188 826, e-mail: objednavky@ipredplatne.cz