Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Na Kanadu musíme zapomenout. Medaile je medaile, burcuje před Rusy Simon

Je to zklamání, které bolí a zapomíná se na něj těžko. Semifinálová porážka s Kanadou vzala českým hokejistům zlatý sen, ale podle Dominika Simona je potřeba ji nyní hodit rychle za hlavu. Už odpoledne s reprezentací narazí v boji o bronz na silné Rusko a bude potřeba stoprocentní koncentrace. "Medaile je medaile," hlásí odhodlaně. Přímý přenos zápasu o bronz sledujte od 15:30 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Dominik Simon se snaží prosadit v zápase s Kanadou
zdroj: REUTERS autor: Vasily Fedosenko

Velkou zásluhu na tom, že místo boje o zlato čeká český tým zápas o bronz, má Simonův dobrý známý. Jeho spoluhráč z Pittsburghu brankář Matt Murray pomohl Kanadě hned 40 úspěšnými zákroky a za záda pustil při výhře 5:1 jediný puk z hole Tomáše Zohorny.

"Je to neskutečný gólman. Odchytal to výborně," řekl Simon na adresu pětadvacetileté opory Penguins, která měla velký podíl na triumfech Pittsburghu ve Stanleyově poháru v letech 2016 a 2017.

"Další věc je, že nás tlačili ven. Možná jsme to měli hrát trochu jednodušeji třeba na modrou a jít před bránu. Hrát trochu ošklivější hokej. Možná jsme zkoušeli až moc hezkých věcí," hledal další důvody, proč se Češi až na gól Tomáše Zohorny z 54. minuty za stavu 0:5 neprosadili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Česko

Gól na 0:2 inkasovali Češi po 10 sekundách druhé části poté, co Simonovi hned po vhazování nešťastně zlomil hokejku Jakub Voráček. Než se vrátil se zapůjčenou holí od spoluhráče ze střídačky, Patrika Bartošáka překvapil zpoza branky Darnell Nurse. Simon ale pořád věřil, že se takový stav dá otočit.

"Nemyslím, že to bylo zlomové. Oba ty góly, co jsme dostali, byly hloupé. Ale byli jsme v zápase, mohli jsme dát jeden gól, měli jsme lidi v zádech. Za stavu 0:2 i 0:3, kdybychom dali kontaktní gól, mohli jsme chytnout zpátky takové to momentum a dostat se do toho zpátky. Ale bohužel jsme ten gól dali až v závěru," prohlásil Simon.

Hlavní rozdíl viděl v produktivitě. "Nějaké šance jsme si vytvořili, ty jsme neproměnili. Hráli výborně, byli urputní, hráli zodpovědně zezadu a využívali šance. Byli silní na puku u nás ve třetině," uznal Simon.

"Nějaké šance tam ale byly. Mohlo to být 1:2 a vypadalo by to jinak. Ale koukat zpátky asi nemá úplně cenu. Teď se musíme připravit na zápas s Rusy, který je dřív než proti Kanadě. Musíme to hodit za hlavu, jít do toho po hlavě a nechat tam všechno," vyhlížel nedělní souboj s Ruskem od 15:45.

"Je to nepříjemné, když prohrajete zápas v semifinále. Ale to je pro každého, kdo to nezvládne. Stejný to bylo pro Rusy. Musíme zapomenout, i když se to dělá špatně. Je to pro nás všechno a medaile je medaile," dodal Simon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články