OBRAZEM: Hokejistům fandilo i plné Staroměstské náměstí, semifinále proti Kanadě ale Češi nezvládli

Čeští hokejisté si na mistrovství světa v Bratislavě finále nezahrají a čeká je jen zápas o bronz proti Rusku. V semifinále totiž národní tým nestačil na Kanadu, které podlehl 1:5. Souboj Říhových svěřenců o postup sledovali fanoušci i na Staroměstském náměstí v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českému týmu nestačilo ani 41 střel, které vyslali na kanadského brankáře Matta Murrayho. Jejich soupeři přitom stačilo na pět gólů o 11 pokusů méně. „Čtyřicet jedna střel je samozřejmě dost, po ofenzivní stránce jsme myslím hráli dobře. Šance byly, bylo jich hodně. Bohužel, jak nás provázela celý turnaj taková lehkost, tak dneska se nám to absolutně obrátilo,“ říkal po utkání na Radiožurnálu Sport zklamaný kapitán Jakub Voráček.

Skóre zápasu otevřel už v šesté minutě šťastnou tečí Mark Stone, deset sekund po přestávce pak přidal druhý gól Darnell Nurse. A když pak Pierre-Luc Dubois zvyšoval už na 3:0, s českými šancemi to vypadalo bledě.

Herně přitom byli Češi favoritovi vyrovnaným soupeřem, jen je trápila špatná koncovka a skvělý brankář Murray, který v den zápasu oslavil 25. narozeniny.

Čtvrtý kanadský gól vstřelil ve třetí třetině Kyle Turris a chvíli po něm zvyšoval na 5:0 obránce Thomas Chabot. Alespoň čestný úspěch českého týmu zařídil v závěru Tomáš Zohorna.

„Řekl bych, že jsme byli i lepší, ale dělali jsme obrovské chyby v obraně. Nechávali jsme volné hráče a ti nás potrestali do prázdné branky,“ litoval po utkání střelec jediné české branky Tomáš Zohorna.

Česká reprezentace tak potřetí za sebou nezvládla na mistrovství světa semifinále, i když tentokrát alespoň vstřelila gól. V neděli v 15.45 budou moct Češi zabojovat alespoň o bronz v utkání si Ruskem. Kanadu čeká ve 20.15 finále proti Finsku. Oba zápasy budeme na iROZHLAS.cz sledovat online.

tat, Michaela Danelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme