Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Rusové chtěli zlato, nebo nic. Zadarmo nám to ale určitě nedají, hlásí Zohorna

Slabou útěchou byla vstřelená branka Tomáše Zohorny v semifinále proti Kanadě po výsledku 1:5. Jeden z nejaktivnějších českých hokejistů po 334 minutách a 52 sekundách ukončil gólový půst národního týmu v bojích o medaile na mistrovství světa. Teď po dalším trápení v koncovce vyzve se spoluhráči v boji o bronz Rusko. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport či webu ctsport.cz od 15:30.

Tomáš Zohorna zkouší blafákem překvapit brankáře Kanady Murrayho
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vypálil na branku soupeře čtyřikrát, šlo o druhý největší počet z českých hráčů v semifinále. Jednou v samostatném úniku na brankáře Matta Murrayho nevyzrál, poté už se prosadil. Co by za to jiní paliči šancí dali.

"Možná chybělo z naší strany, že jsme nešli moc před bránu. Neclonili jsme Murraymu, nešli na dorážky a nestříleli puky do brány. Pro něho to bylo potom lehčí," prohlásil Zohorna.

Pracant ze čtvrté lajny a specialista na oslabení svedl s gólmanem Pittsburghu několik soubojů, branka ho ale nemohla ani těšit. "Radši bych, kdybychom vyhráli a gól jsem nedal. To už je jedno," mávl rukou.

Prolomil čekání, které bylo dlouhé přes pět a půl hodiny herního času. Boje o medaile zkrátka český tým nezvládá. "Já na náhodu nevěřím. Je to semifinále, zápas o všechno. Nevím, co se stalo, do útoku jsme hráli dobře, ale v obraně nám chyběli nějaké věci, které soupeř potrestal," sdělil Zohorna.

Oporu ruského Chabarovsku mrzely hlavně chyby v obraně. Třeba jako ta deset sekund po startu druhé třetiny, kdy bek Darnell Nurse zvýšil na 2:0 a nasměroval Kanadu k výhře. "Je to těžké, když si něco řekneme, že to zvedneme, že dáme góly, a najednou dostaneme. Ale celý zápas byl vyrovnaný. V některých úsecích jsem byli i lepší, ale rozhodlo asi to, že jsme udělali velké chyby v obraně a dostávali to do prázdné brány," uvedl starší z bratrů Zohornových v mužstvu.

Rusové i bez motivace budou stále silní

Sborná překvapivě v semifinále padla 0:1 s Finskem. Nyní si jde odehrát utkání o bronz s českým týmem, a jak je zvykem, ve výrazu ruských hokejistů může být zase znát znuděnost. "Jak je znám, chtěli zlato, nebo nic. Ale nemyslím si, že nám to dají zadarmo a nechají nás vyhrát," povídal jednatřicetiletý forvard, jenž hraje v KHL už pátou sezonu.

Zato svěřenci Miloše Říhy mají motivaci jasnou, po sedmi letech konečně získat medaili. "Je to poslední zápas v turnaji, dáme do toho všechno. Medaili chceme, takže i kdybychom měli padat na hubu, uděláme pro to všechno," hlásil útočník, který proti Kanadě vstřelil premiérový gól na šampionátu.

Ve skupině reprezentace na Rusko nestačila jasně 0:3. "Hráli jsme s nima, víme co na ně, už jsme se na ně připravovali a bude to podobné. Hlavně jim nesmíme dávat přesilovky, v kterých jsou dobří," nabádal Zohorna.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články