Prostreno.cz

Beauty tipy, které vás zachrání při rostoucích teplotách

Zvyšující se teploty jsou tak příjemné! Máte strach, že se podepíšou na vaší kráse? Do ledničky a mrazáku schovejte rajčata, růžovou vodu nebo melounové slupky!

Loňské léto bylo extrémně horké a experti předpokládají, že ani letos tomu nebude jinak. Už teď se děsíte všeho toho potu, podrážděných očí i vysušené pleti? Proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko!? Díky těmto kosmetickým tipům si na vás léto nepřijde!

„Rozhicovaná“ či spálená pleť

Sluníčko trochu zaúřadovalo, takže vás extrémně pálí ruce nebo nohy? Do potravin a salátů přidávejte čerstvé lístky máty, které organismus jemně ochlazují. Zároveň si na pokožku naneste tykvový kompot nebo tykvové pyré, máte-li ho v mrazničce.

Podrážděné oči

Pokud vás pálí oči, použijte čajové sáčky, které jste před tím dali na pár minut do mrazáku. Přiložte si je na oči a relaxujte. A do ledničky si připravte jednu kosmetickou nezbytnost, kterou oceníte až do září. Jakou?

Čerstvý look s melounem

Do lahvičky s rozprašovačem nalijte růžovou vodu a nechte ji v již avizované ledničce. Vždy, když se budete cítit vyprahle nebo malátně, postříkejte si jí krk a obličej. Všimnete si okamžitého účinku. Taky nikdy nevyhazujte melounové slupky. Ve skutečnosti jsou také báječným ochlazovacím prostředkem. Nechte je v mrazničce a následně se jimi potírejte. Pokožku nejen ochladí, ale poskytnou jí i přirozené AHA kyseliny. Pleť díky nim bude jemná a dobře hydratovaná.

Konec otevřeným pórům

Otevřené póry se během léta stávají velkým problémem. Jak jim předejít? I tady je rada jednoduchá. Do mrazáku schovejte pár plátků syrových rajčat. Vždy si udělejte chviličku, položte si je na pokožku a nechte tři, čtyři minutky působit. Podívejte se do zrcadla!

Tělesný zápach

Tělesný pach může být v létě léta doslova noční můrou. Pokud se večer rádi koupete, přidejte do lázně několik kapek esenciálního oleje, jako je limetka, pelargonie, bergamot či citron. Osvědčuje se i mořská sůl a jasmínové květy. Koupel vylepšete i šálkem mléka, které pokožku změkčí a dodá jí potřebnou vlhkost. (Řešením je voda v rozprašovači smíchaná s uvedenými esenciálními oleji.) Vítej, léto!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat