Do boje o bronz se chystají miliardáři. Podívejte se na nejlépe placené české hráče

Jakub Voráček

Jakub Voráček Zdroj: Barbora Reichová / Sport

Jakub Voráček
Michal Moravčík, Jakub Voráček, Michael Frolík a Dominik Simon se radují z gólu proti Švýcarům
Jakub Voráček
Jakub Voráček
Jakub Voráček
21
Fotogalerie

Semifinálový duel s Kanadou českému výběru nevyšel. Týmu pod vedením trenéra Říhy tak zbývá odehrát svůj poslední zápas. V Bratislavě se utká o bronzové medaile s výběrem Ruska. Tedy ve stejném zápase, jako na posledním slovenském hokejovém mistrovství v roce 2011. Tehdy jej český tým zvládl a zvítězil 7:4. Do dnešního boje zasáhne i český kapitán Jakub Voráček. Hráč Philadelphie Flyers je s 9,25 miliony dolarů za rok (zhruba 214 milionů korun) nejlépe placeným českým hráčem. Podívejte se, kdo si v českém týmu vydělá nejvíce.

Radek Faksa 

V NHL letos bojoval o postup do finále Západní konference. Jeho Dallas však vypadl se St. Louis. Českému útočníkovi v Dallasu běží tříletá smlouva za celkem 6,6 milionů dolarů (cca 152 milionů korun). Za rok si však pětadvacetiletý útočník přijde na 2,2 milionů dolarů. Tedy asi na necelých 51 milionů korun.

Radko Gudas

Řízný obránce a spoluhráč Jakuba Voráčka z Philadelphie Flyers ja také jedním z nejlépe placených českých hráčů. Se svým současným týmem podepsal smlouvu v roce 2016. Ta mu vyprší v roce 2020 a celkem si vydělá 13,4 milionů dolarů (cca 309 milionů korun). Ročně si Gudas vydělá 3,4 milionů dolarů. Při současném kurzu se jedná zhruba o 79 milionů korun.

Michael Frolík 

Jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního šampionátu. Jedenatřicetiletý útočník Calgary Flames si ročně přilepší o 4 miliony dolarů (zhruba 92 milionů korun). Během pětileleté smlouvy, kterou podepsal v roce 2015 vydělá 21,5 milionů dolarů, tedy téměř půl miliardy korun.

Ondřej Palát

Celkem 6,85 milionů dolarů. Tolik si vydělá český útočník, hájící barvy Tampy Bay. Letošní spanilou jízdu svého týmu však ukončil v playoff Columbus a tak Palát nyní hájí české barvy na šampionátu na Slovensku. Během pětileté smlouvy, kterou podepsal v roce 2017, si vydělá 26,5 milionů dolarů (asi 612 milionů korun).

Jakub Voráček

Suveréně nejlépe placený český hokejista. S platem 9,25 milionů dolarů za rok patří k nejlépe placeným hráčům na mistrovství světa v hokeji. Během osmileté smlouvy ve Philadelphii Flyers by měl vyinkasovat astronomických 66 milionů dolarů. Tedy asi 1,5 miliardy korun.