Jonáš Bartoš
26. května 2019 • 15:45

Brutalita v přeboru: Lafata v bolestech, legendě Sparty zlomili nohu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za svou výjimečnou kariéru, kdy se mimo jiné stal nejlepším střelcem v novodobé historii Sparty, nezažil vážnější zranění. V sobotním utkání krajského přeboru v Jihočeském kraji mezi Hlubokou nad Vltavou a Olešníkem (0:4) ale David Lafata opouštěl hřiště na nosítkách. Legendární šutér z Letné, který hraje fotbal už jen pro zábavu, utrpěl při nešetrném zákroku zlomeninu lýtkové kosti a čekají ho dlouhé týdny o berlích.



Pro Lafatu skončil zápas v první čtvrthodině. Zkušený forvard, který v létě ukončil profesionální kariéru a nastupuje pro radost za mateřský Olešník, na půlce v 11. minutě převzal míč při výhozu brankáře a šel do rychlého brejku. Prvního hráče se zbavil, rozhodčí nechal výhodu. Jenže další hráč Hluboké do Lafaty nešetrně zajel a úplně zbytečně ho na půlce trefil.

Exsparťanský útočník se ještě zkusil postavit na nohy a protihráči od plic vyčinit. Jenže pravá noha nefungovala a Lafata v bolestech padl okamžitě k zemi. Výjimečného kanonýra odnesli ze hřiště na nosítkách a zamířil rovnou do nemocnice.     

„Má sádru, jde o zlomeninu lýtkové kosti. Měla by to být čistá zlomenina, žádné komplikace,“ sdělil Sportu Slavomír Vařák, předseda klubu FK Olešník. „Na záchrance mu říkali, že na operaci to snad není, David je v pohodě. Chce to nějaký čas, jestli se vrátí k fotbalu, to jsme se ještě nebavili. Dvacet let hrál fotbal na nejvyšší úrovni a nic se mu nestalo, tady hraje pro radost a ničí si nohy,“ zlobil se Vařák.   

VIDEO: utkání Hluboká nad Vltavou - Olešník (zákrok Davida Lafaty najdete ve 14. minutě přenosu)

Hlavní rozhodčí Jiří Reisner neudělil za zákrok ani kartu, čemuž se i někteří přítomní fanoušci hlasitě divili. „Rozhodčí nechal výhodu, jak Davida protihráč stahoval rukama. Pak přišel zmíněný zákrok. Obránce tam šel dost nešťastně,“ štvalo šéfa Olešníku. „Jak znám Davida, fotbal ho baví, to jsem za rok, co je u nás, stačil poznat. S jeho přístupem k tréninku, k zápasu, ke všemu myslím, že fotbal ještě hrát bude. Ale to je můj názor, zatím jsme to s Davidem neprobírali.“

Celý incident ještě bude mít dohru. „Ve čtvrtek je disciplinárka, myslím, že ten hráč dostane ještě nějaký flastr, potažmo rozhodčí, který za to nedal ani kartu. Obránce se k míči ani nemohl dostat, David si ho pokryl a noha nevydržela,“ popsal Vařák.

Olešník vede tři kola před koncem tabulku Jihočeského přeboru o luxusních šestnáct bodů, Lafatovi se v nižší soutěži doteď velmi dařilo. Dostává pověsti exkluzivního kanonýra a s 22 góly vede tabulku střelců.

Jenže teď ho v 37 letech čeká první dlouhá pauza. Zlomená noha vyžaduje většinou několikatýdenní fixaci, dlouhá je pak následná rehabilitace, než se noha dostane zpět do původní kondice.

Po ošklivém zákroku v zápase Olešníku s Hlubokou nad Vltavou utrpěl bývalý kapitán Sparty David Lafata zlomeninu lýtkové kosti
Po ošklivém zákroku v zápase Olešníku s Hlubokou nad Vltavou utrpěl bývalý kapitán Sparty David Lafata zlomeninu lýtkové kosti

David Lafata o Spartě: Stramaccioni něco řekl, pak to bylo jinak
Video se připravuje ...

Osobnosti o Lafatovi: Výjimečný hráč, smekl Rada. Na co vzpomíná Kadeřábek?
Video se připravuje ...

Kadeřábek o Lafatovi: Jeho našel i špatný centr, jako by měl v sobě magnet
Video se připravuje ...

Útočník v brance, kamarádi i skalní fanoušci. Podívejte se na Lafatovo loučení v Olešníku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud