Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nejlepším moderním pětibojařem v Praze byl Rus Lesun, Kuf skončil sedmý

Závod Světového poháru v moderním pětiboji v Praze vyhrál olympijský vítěz z Ria de Janeiro Rus Alexandr Lesun o osm bodů před Britem Josephem Choongem, třetí skočil Němec Marvin Dogue. Nejlepší z české čtveřice Jan Kuf obsadil sedmé místo. Seriál SP se na české území vrátil po 11 letech.

Moderní pětibojař Jan Kuf
zdroj: Pentathlon.cz autor: Filip Komorous

Čtvrtý z loňského mistrovství světa Kuf vstoupil do závodu sedmým místem v šermu, ale po plavání a parkuru si pohoršil. V závěrečné kombinaci běhu a střelby se posunul na sedmé místo. Až do poslední střelby byl ale ve hře o stupně vítězů.

"Nebyl jsem nervózní, že jsem vepředu, ale chtěl jsem být opatrný. To byla chyba, to se střelba vždycky rozbije. Pak už to bylo na náhodu, už jsem to vůbec nekontroloval," komentoval nepovedenou závěrečnou položku Kuf. "Díkybohu za běh, ten byl skvělý. Je to zase takový hořkosladký výsledek," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepším moderním pětibojařem v Praze se stal Lesun, Kuf je sedmý

"V kvalifikaci Honza zastřílel svůj druhý nejlepší výsledek v kariéře, ve finále bohužel poslední položku pokazil. S chybami, které udělal, není sedmé místo vůbec špatné. Pozitiva převažují. Výsledky má navíc vyrovnané v průběhu celé sezony, o čemž svědčí druhé místo v hodnocení celého seriálu závodů Světového poháru," konstatoval reprezentační trenér Jakub Kučera.

Martin Vlach byl po skvěle zvládnuté závěrečné disciplíně třináctý, v kombinaci běhu a střelby byl ze všech nejlepší a posunul se výsledkovou listinou o šestnáct pozic. David Kindl skončil třiadvacátý a Martin Bilko zažil opačnou cestu pořadím než Vlach, protože do kombinace odstartoval z dvanáctého místa a doběhl osmadvacátý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články