Piloti Renaultu odjíždějí z Monaka zklamaní

Piloti Renaultu odjíždějí z Monaka zklamaní

Daniel Ricciardo si odváží z Velké ceny Monaka dva body za deváté místo. Jeho týmový kolega z Renaultu Nico Hülkenberg doplatil na kolizi s Charlesem Leclercem z Ferrari a nebodoval.

Ricciardo vloni ještě za tým Red Bull v ulicích Monte Carla vyhrál. Do dnešního závodu startoval ze šesté pozice. Závod pak podle svých slov ztratil zejména zastávkou v boxech během safety caru, který vyjel po kolizi jeho týmového kolegy Hülkenberga s Leclercem.

„Byl to velmi frustrující závod, abych řekl pravdu. Měli jsme skvělý start, vnějškem předjeli Kevina (Magnussena) a dobře jsem projel první zatáčkou,“ popsal Ricciardo svůj start.

„Pak jsme za safety carem zajeli do boxů, tam jsme ale ztratili. Rozhodli jsme mohli skončit lépe a dosáhnout lepšího výsledku, jelikož jsme všechno měli ve svých rukou. Ačkoliv jsme ztratili body, vůz byl velmi dobrý, i když jsme nemohli vždy využít rychlost, kterou jsme měli,“ dodal Australan.

Hülkenberg měl kontakt s Leclercem

Nico Hülkenberg obsadil v závodě po startu z jedenácté pozice čtrnácté místo. Jeho Velkou cenu Monaka ovlivnil zejména incident s Charlesem Leclercem, který ve snaze probojovat se co nejrychleji pořadím již v úvodu závodu kolidoval s Hülkenbergem.

„Dnes nám nic nevyšlo. Měli jsme slušný start, vyhnuli se problémům a pak dostali defekt poté, co mi Charles (Leclerc) rozřízl pneumatiku. Naštěstí jsem netrefil zeď, kvůli safety caru na mě ale každý získal a já byl od té chvíle na konci skupiny a bylo obtížné se odtud vrátit,“ řekl Hülkenberg.

„Je těžké to přijmout, jelikož dnešní výsledek neukazuje konkurenceschopnost Renaultu v tomto okamžiku. Když byla na konci čistá trať, ukázali jsme velmi dobrou rychlost. Vůz měl větší výkonnost a potenciál, než co ukázal výsledek,“ dodal německý pilot.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud