Hlavní obsah

Kojení na veřejnosti? Celebrity, které s tím nemají problém

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Že je kojení zdravé a pro dítě maximálně prospěšné, nepochybuje asi nikdo. Jenže zatímco dřívější generace maminek trávily čas s miminkem spíše doma, dnešní ženy jsou akčnější. A tak občas stojí před otázkou, jak se s hladovým dítětem vypořádat na veřejnosti. Jak to řeší slavné matky?

Článek

Téma, které rozděluje veřejnost. Část maminek bere krmení dětí jako naprosto přirozený proces a jako prioritu. Neřeší proto, kde kojí a kdo je u toho může vidět. Jiné ho vnímají intimněji a na veřejnosti by nikdy nekojily, snaží se vždy ukrýt do soukromí nebo se alespoň maximálně zahalit. Jak to řeší celebrity?

Candice Swanepoel (30)

Modelka a jeden z andílků Victoria's Secret se nestydí ukazovat své dokonalé tělo a nezměnilo se to ani poté, co se stala matkou. V modelingu si pauzu nedala, a tak ji dvouletý Anacã i téměř roční Ariel občas doprovázejí i při focení. V zákulisí během příprav vzniklo i několik momentek, na nichž své syny kojí. Modelka kojení považuje za velmi důležité a nestydí se, když ji přitom zachytí fotoaparáty. Považuje ho za velký dar, který příroda ženám věnovala. Díky němu mohou dítě nejen zdravě nakrmit, ale i s ním komunikovat a navázat hluboké pouto.

Foto: Profimedia.cz

Modelku mrzí, že dnes svět vnímá prsa jen jako erotický nástroj a zapomíná, že mají hlavně nakrmit hladové dětiFoto: Profimedia.cz

Liv Tyler (41) 

Pro herečky je vzhled velmi důležitý, proto se mnohé snaží v těhotenství příliš nepřibrat, po porodu rychle zhubnout, a moct se tak co nejdříve vrátit k rozjeté kariéře. Liv Tyler ale v těhotenství kila neřešila, cítila se velmi žensky a zářila, i když měla obrovské břicho. Pro dnes trojnásobnou maminku bylo přirozené i kojení, které vnímala jako okamžik, kdy může být dítěti nejblíž a pomazlit se s ním.

Foto: Profimedia.cz

Liv Tyler kojení rozněžňovalo, užívala si při něm blízkost dětíFoto: Profimedia.cz

Pink (39) 

Alecia Beth Moore neboli zpěvačka Pink bere kojení jako naprosto přirozenou věc a zdraví dětí je pro ni nadevše. Paparazzi ji tak při kojení zachytili již několikrát: v zákulisí před vystoupením, během promo focení, zatímco jí kadeřníci upravují vlasy, na pláži i v restauraci s kamarádkami. Nemá potřebu se nijak skrývat a opakovaně zveřejnila fotky s přisátým potomkem, dokonce i s odsávacími lahvičkami. Patří totiž mezi matky, které se snaží děti kojit, co nejdéle to jde.

Foto: Profimedia.cz

Hladové dítě se neptá, kde právě jste a co děláte. Prostě potřebuje nakrmit a Pink to víFoto: Profimedia.cz

Gwen Stefani (49) 

K celebritám, které problematiku kojení na veřejnosti s chutí komentují, patří i zpěvačka Gwen Stefani. Sama děti kojila vždy, když bylo potřeba, bez ohledu na to, jestli k tomu měla potřebné soukromí nebo pohodlí. Hlad si zkrátka nevybírá. Nad bulvárními fotografiemi, které ukořistili paparazzi, jen mávla rukou a všem maminkám, které chtějí kojit na veřejnosti, vyjadřuje naprostou podporu.

Foto: Profimedia.cz

Kojení je přirozené, ale Gwen Stefani se při něm na veřejnosti snaží zachovat určitou intimituFoto: Profimedia.cz

Tamara Ecclestone (34) 

Modelka Tamara Ecclestone patří k zastánkyním kojení na veřejnosti a nechala se při něm mnohokrát zvěčnit, propaguje i co nejdelší kojení. Dceru Sophii (5) kojila do čtyř let, což vyvolalo i mnoho kritických komentářů. Pro modelku je to ale jen důkaz ryzí mateřské lásky a věří, že díky kojení má s dcerou hluboké a nezničitelné pouto.

Foto: Profimedia.cz

Slavná modelka si nenechá od nikoho diktovat, do kolika smí kojit své dítěFoto: Profimedia.cz

Tamara Klusová (31) 

Mezi české propagátorky kojení patří manželka zpěváka Tomáše Kluse (33). Josefínu (5), Alfréda (2) a Jenovéfu (1) samozřejmě kojila, protože mateřské mléko považuje za nejdokonalejší jídlo a dar. „Žena by měla mít možnost nakojit své dítě, v jakýkoliv moment je potřeba. Pokud se to někde někomu nelíbí a je majitelem prostoru, v němž žena v ten moment kojí, měl by v úctě a pokoře ženě nabídnout bezpečné a čisté místo, kde svému dítěti dá najíst,“ okomentovala na Instagramu, co si o kojení na veřejnosti myslí.

Kojení rozhodně nepovažuje za exhibicionismus, spíše poukazuje na to, že maminky občas musejí být hodně vynalézavé, když dítě potřebují nakrmit, protože ve veřejném prostoru je o skutečně vhodná místa stále nouze.

Foto: Profimedia.cz

Tamara Klusová vyráží do společnosti i s dětmi. A ty je občas třeba nakrmitFoto: Profimedia.cz

Co si o kojení na veřejnosti myslíte vy? Znáte slavné rodiny, které mají víc než čtyři děti?

Reklama

Načítám