Jak vybrat letní dovolenou pro seniory? Zohledněte destinaci, délku letu, termín i cenu

Zdroj: Pixabay.com

Vybrat vhodný zájezd k moři nemusí být vůbec lehké, především pak pro seniory. Ti totiž mají často specifické požadavky, které výběr neulehčují. Ale nic není nemožné. Jestliže byste se rádi letos podívali k moři, poradíme vám, jak vybrat vhodný zájezd a nezaplatit za něj majlant.

Reklama

Dovolená je důležitá, a to nejen pro pracující. Odjet si odpočinout mimo domov svědčí každému nehledě na věk a aktivitu. Přeci jen je ale u starších lidí potřeba zvolit destinaci, kde nebudou panovat celé dny čtyřicítky a kam netrvá let deset hodin.

Destinaci a délku letu přizpůsobte vašim potřebám

Na dovolenou k moři se člověk nedostane během několika málo minut, autobusem může cesta trvat i déle jak deset hodin, letadlem pak minimálně hodinu až dvě. Destinaci proto dobře vybírejte s ohledem na dopravu, jakou budete chtít zvolit. Vhodnými a seniory oblíbenými lokalitami jsou například Řecko, Chorvatsko, Černá Hora, Bulharsko, Itálie nebo Španělsko.

Při výběru samozřejmě zohledněte i to, co od dovolené očekáváte. Rádi byste vyrazili na nějaký výlet po okolí? Chcete poznávat především krásy místní přírody? Zajímá vás historie dané země? Nebo si chcete na dovolené hlavně odpočinout, vykoupat se a dobře najíst? Odpovědi vám pomohou ke konkrétnímu cíli, tedy vybrat vhodnou destinaci.

Na dovolenou k moři vyrazte z jara nebo na podzim

V důchodu máte nespornou výhodou, a to, že máte dostatek volného času. Díky tomu se můžete dovolené přizpůsobit, respektive není nutné si termín domlouvat rok dopředu, klidně si zájezd zarezervujte až pár týdnů před odjezdem. Na výběr tak máte z celé řady last minute zájezdů, se kterými ušetříte až 50 % z ceny.

Avšak jen last minute akce nejsou jedinou výhodou. Díky volnému času můžete využít nabídky mimo letní sezónu, a opět ušetřit. Hlavní sezóna trvá obvykle přes prázdninové měsíce, jeďte tak k moři v květnu, v červnu nebo na podzim. Navíc se vyhnete tomu největšímu turistickému návalu. Promenády, turistická místa, pláže i hotely budou volnější a vám tak bude nejen personálem věnována větší pozornost.

Jak na dovolené pro seniory ušetřit?

Jak už bylo zmiňováno, na dovolené ušetříte díky tomu, že vyrazíte mimo hlavní sezónu, tedy z jara nebo na podzim, a že si vyberete zájezd na poslední chvíli. Kromě toho ale můžete využít takzvaného „senior programu,“ celá řada cestovních kanceláří, jako třeba Alexandria, nabízí lidem nad 55 let speciální slevy. A není divu, seniorská klientela roste, proto cestovní kanceláře reagují akčními nabídkami.

Získat tak můžete například cenu nižší o desítky procent, 50% slevu pro druhou osobu starší 55 let a celou řadu dalších výhod. U každé cestovní kanceláře se lze setkat s trochu odlišnými akcemi. Některé dokonce pořádají speciální skupinové zájezdy pro seniory. Vždy při výběru dovolené hledejte označení 55+.

6 tipů, jak vybrat zájezd k moři pro seniory

  1. Vybírejte dovolenou na internetu, kde si v online katalogu snadno vyfiltrujete jen pro vás nejvhodnější nabídky.
  2. Je-li to potřeba, volte bezbariérové ubytování, i takové zájezdy jsou v nabídce.
  3. Volte zájezd s delegátem.
  4. Dopředu si zjistěte, jak dlouho trvá let do vaší destinace, vhodné je se ve vyšším věku vyvarovat letům delším jak 3 hodiny.
  5. Na dovolenou jeďte mimo hlavní sezónu.
  6. Poohlížejte se po nabídce s označením 55+.

Reklama