Další Fin do Litoměřic! Přichází produktivní útočník Kangas

Foto: Instagram Kristiana Kangase

Markus Korkiakoski v uplynulé sezoně vytvořil prvoligový rekord v počtu bodů získaných cizincem. Litoměřice mu nyní přivedly finského parťáka: šestadvacetiletého útočníka Kristiana Kangase.

„U Kristiana jsme koukali na čísla, informovali se. Věříme, že to bude výborný hokejista, který bude stejně platný jako Markus,“ řekl pro hclitomerice.cz předseda klubu Daniel Sadil. 

Kangas má za sebou šest sezon ve druhé nejvyšší finské soutěži. V minulém ročníku hrál za Hermes: v 55 zápasech dal osmnáct gólů a u dalších patnácti asistoval.

V základní části 2016/2017 dokonce získal hned 41 bodů, a byl tak devátým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Pro Litoměřice by tedy mohl být výraznou posilou.

„Pro mladé hráče je to dobrá škola. Setkají se s jiným stylem hokeje, jinou školou."

Kangas odehrál ve finském Mestisu celkově 280 utkání s bilancí 70+86. Pravidelně tedy sbíral víc než půl bodu na zápas. Má také tři starty v elitní lize, kde pomohl Kärpätu Oulu.

„Líbí se nám kombinace toho, že tu bude další hráč mluvící anglicky a finsky. Pro mladé hráče je to dobrá škola. Setkají se s jiným stylem hokeje, jinou školou a navíc musí při komunikaci překonávat jazykovou bariéru, což jim do budoucna může pomoct," uvedl Sadil na klubovém webu.

„Navíc si myslíme, že to bude jednodušší i pro Markuse, který tady loni trávil veškerý čas na ledě i mimo něj,“ dodal Sadil.

Dosud potvrzené změny v HC Stadion Litoměřice

Příchody
Kristian Kangas (Ú, Hermes, FIN2)
Miroslav Kukla (O, jun. Hradce Králové)

Odchody
Ondřej Smetana (O, Ústí nad Labem)
Martin Michajlov (G, Slavia Praha)
David Merta (Ú, Ústí nad Labem)
Dominik Málek (O, Ústí nad Labem)
Vadim Ščegolkov (Ú, ?)
Daniel Dvořák (G, Prostějov)
Jan Dluhoš (O, Poruba)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz