QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice v kraji obsadily policejní hlídky! Rozjela se rozsáhlá kontrolní akce

27.05.2019 12:59

Policie v Plzeňském kraji spustila rozsáhlou dopravně bezpečnostní akci. Kontrolou prošlo skoro sedm stovek řidičů. Padly pokuty za desítky tisíc. Kontroly budou pokračovat.

QAP_FOTO

Dopravní policisté krajského policejního ředitelství rozjeli na silnicích po celém regionu rozsáhlou dopravně bezpečnostní akci. Speciálně byla zaměřená na to, jak se řidiči motorových vozidel věnují řízení.

"Přes sto policistů zkontrolovalo celkem 693 řidičů motorových vozidel. Kolegové z řad dopravní i pořádkové policie zjistili 144 dopravních přestupků a za 133 z nich uložili řidičům v příkazním řízení pokuty v celkové výši 40 000 korun.  Zbývajících 11 přestupků pak oznámili k projednání na příslušné správní orgány," shrnuje mluvčí policie Pavla Burešová.

Nejvíc řidiči zaplatili za jízdu bez použití bezpečnostního pásu, objevily se i případy, kdy v autech cestovaly děti bez dětských sedaček. Řidiči ale platili také za špatných technický stav auta a třetím nejčastějším nešvarem bylo telefonování při řízení. Nechybělo ani překročení povolené rychlosti a ve třech případech byli řidiči pod vlivem návykových látek.

Už teď je jisté, že zdaleka nešlo o poslední podobnou akci. "S ohledem na stále vysokou nekázeň účastníků silničního provozu a také na to, abychom preventivně působili na silnicích našeho kraje, připravují kolegové z odboru služby dopravní policie i další dopravně bezpečnostní akce," potvrdila policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24