Červen v zámku Kinských v Kostelci nad Orlicí

Anglický park Nového zámku v Kostelci nad Orlicí rozkvetl do krásy a sezóna nabitá atraktivními pořady je v plném proudu. V pátek 31. května se v Galerii Kinský koná vernisáž výstavy klauzurních prací studentů a pedagogů Katedry výtvarné kultury a textilní tvorby Univerzity Hradec Králové s názvem Textilní konfrontace, která bude k vidění do 30. června. Koncertní abonentní řadu koncertů, konaných v Zrcadlovém sále empírového zámku, uzavře ve čtvrtek 13. června recitál multiinstrumentalisty Jiřího Stivína. V produkci Nového zámku a agentury KINSKÝ Art Media se rovněž chystá prázdninový open air koncert oblíbené zpěvačky Dashy. Osobitá držitelka ceny Thálie zazpívá v areálu parku 9. srpna, a to za doprovodu vynikajících hudebníků z kapely Pajky Pajk Quintet s Martinem Kumžákem v čele.

Nový zámek Kostelec nad Orlicí se stal vyhlášeným: nejen za kulturou a uměním se sem sjíždí návštěvníci z celé republiky. Láká je i květena přilehlého anglického parku a dobrá kuchyně Toniovy zámecké kavárny a restaurace. Zámek se stal také oblíbeným místem snoubenců. Mají-li štěstí, oddá je přímo majitel zámku a starosta města Kostelec nad Orlicí František Kinský. "Velmi nás těší, že si snoubenci pro tak důležitou životní chvíli vybírají náš zámek v takovém počtu. V tuto chvíli máme pro letošní rok sjednaných již více než čtyřicet svatebních obřadů. Dle výběru snoubenců se konají buď v Zrcadlovém sále zámku nebo v parku, nejčastěji pod korunou stoosmdesátiletého platanu. Snoubenci si dále mohou vybrat služby, které od nás chtějí zajistit. Nabízíme klavírní doprovod, který umocní jedinečnou atmosféru obřadu, připravujeme květinovou výzdobu i přípitek. Novomanželé se také mohou vyfotografovat v půvabných interiérech zámku nebo si pro své hosty objednat prohlídku zámku. A pokud chtějí strávit v areálu zámku celý den, mohou využít pro svatební hostinu catering v režii Toniovy zámecké kavárny a restaurace,“ upřesnila své osmileté zkušenosti s organizováním svateb manažerka zámku Ivona Jasníková.

Obrovskému zájmu se rovněž těší i tradiční prohlídky zámecké expozice Život v biedermeieru s Františkem Kinským, majitelem zámku a správcem rodového majetku. Těch pro veřejnost zámecká produkce letos plánuje celkem devět: ve třech sobotách vždy po třech skupinách. A k dnešnímu dni už není k sehnání jediná vstupenka. "Prohlídky provádím několikrát do roka. Vždy jsou okamžitě vyprodané. Jsem sám překvapený, z jaké dálky se lidé sjedou, aby viděli a slyšeli, jak se dnes na zámku žije,“ dodal František Kinský, potomek jednoho z nejstarších českých aristokratických rodů a oblíbený průvodce dokumentárního cyklu Modrá krev, jehož druhou sérii bude Česká televize vysílat již na podzim tohoto roku.

V rámci výletu do Nového zámku v Kostelci nad Orlicí můžete v červnu navštívit v pořadí již čtvrtou výstavu klauzurních prací studentů a pedagogů Katedry výtvarné kultury a textilní tvorby Univerzity Hradec Králové. Vernisáž výstavy s názvem Textilní konfrontace proběhne v pátek 31. května v 17:00 hodin v zámecké Galerii Kinský za hudebního doprovodu Alžběty Yaghobové a Jana Voráčka.

Hvězdně obsazenou abonentní řadu koncertů v Zrcadlovém sále uzavře a na recitály houslisty Václava Hudečka a kytaristy Lubomíra Brabce naváže multiinstrumentalista Jiří Stivín ve čtvrtek 13. června. Partnerem u klavíru mu bude Vladimír Strnad. Společně provedou skladby C. Ph. Bacha, J. S. Bacha, A. Vivaldiho, G. Ph. Telemanna a chybět nebudou ani jazzové tituly J. Ježka či sólistovy vlastní kompozice.

V produkci Nového zámku a agentury KINSKÝ Art Media se rovněž koná open air koncert oblíbené a osobité zpěvačky Dashy. Držitelka Thálie zazpívá v areálu parku v pátek 9. srpna ve 21:00 hodin. Spolu s ní se posluchači mohou těšit na skvělé hudebníky z kapely Pajky Pajk Quintetu s Martiem Kumžákem v čele.

Více informací:

www.zamekkostelecno.cz

www.facebook.com/novyzamekkostelecno/

www.facebook.com/kinskyartmedia/

Vstupenky:

www.zamekkostelecno.cz

www.ticketportal.cz

RTIC Kostelec nad Orlicí (tel. + 494 373 261) a obvyklých předprodejích sítě Ticketportal: http://2012.ticketportal.cz/selling_places.aspx#-1

foto: archiv Nového zámku v Kostelci nad Orlicí

grafický design: Hana Kinská a Lexa Jaroš

Kontakt:

Jana Dioszegi, DiS. - manažer

KINSKÝ Art Media

GSM.: + 420 604 514 383

e-mail: dioszegi.jana@kinskyartmedia.cz

www.kinskyartmedia.cz

www.facebook/kinskyartmedia

Klíčová slova ČR-kultura-památky-KINSKÝ Art Media

Oblast
Královéhradecký (hk)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.