Takhle se u nás volilo v roce 1986

Takhle se u nás volilo v roce 1986 Zdroj: Profimedia

Za Zemana se omlouvá ministerstvo, dehonestaci Weinsteinem smažou miliony a poslední komunistické volby

Kruhy blízké Pražskému hradu se s ohledem na to, že relativně dlouho nezpůsobil žádný skandál či ostudu, obávaly o mentální zdraví Miloše Zemana, ale koncem týdne se ukázalo, že jeho zdravotní stav je standardní. Potvrdil to soudní verdikt za prezidentovu pomluvu v souladu s jeho filozofií: „Nenávist a lež musí zvítězit nad pravdou a láskou.“, když v kanále Barrandov utrousil, že poradce Zdeňka Šarapatku vyhodil kdysi pro neschopnost. 

Doložená pravda je, že jmenovaný odešel z Úřadu vlády sám poté, co odmítl účast na špíně Kauza Olovo, vyrobené ze Zemanova popudu na tehdejší možnou sokyni a ministryni školství, Petru Buzkovou (Olovo = Pb = PB = Petra Buzková - to je mazanost!).

Hanopis, v němž byla naznačována i její prostituce, si pan prezident objednal u svého poradce Vratislava Šímy. Soud nyní za Zemanovu pomluvu Šarapatky odsoudil k omluvě – Českou republiku! – za niž se musí omluvit Ministerstvo financí! A na to se napijem´!

Při hledání důvodu uvedeného soudního rozhodnutí Zpětné zrcátko zjistilo, že hlavu státu – stejně tak jako osobu nesvéprávnou – nelze žalovat, což platí i v případě, kdy jde o souběh těchto kvalifikací. Na dotaz, pokud by někdo – není k tomu absolutně důvod! – ale kdyby a Zpětné zrcátko opakuje - není sebemenší důvod to ani vyslovit, natož si to myslet – ale kdyby nějaký šílenec vyslovil domněnku, že prezident je vypitý alkoholik, v jehož krvi se hladina nenávisti mísí ve stejné míře s hladinou samohonky – zda by v tom případě platila stejná nemožnost žaloby i recipročně ze strany hlavy státu, a zda by pak žalovat třeba Zpětné zrcátko – chraň Bůh, že by něco z výše uvedeného na adresu zmíněné hlavy řeklo nebo si myslelo – muselo ministerstvo kultury, zatím nedorazila odpověď. Zdá se, že filozofii dalšího soužití nejlépe vyjadřuje bonmot básníka E. M. Rilkeho: Jakápak vítězství?! Vydržet, to stačí!

Dehonestaci smažou miliony

Když je řeč o sexuálních predátorech s prostatou sedmadvacetilého panice, věnujme pozornost zprávě, že Harvey Weinstein bude osvobozen z obvinění ze sexuálních útoků a obtěžování 80 žen poté, co jim vyplatí 44 milionů dolarů. Zpětné zrcátko připomíná, že šlo o sérii bezprecedentních útoků na herečky, modelky a prostitutky, které se po řadě koktejlů na baru rozhodly jít s Harvey Weinsteinem na hotelový pokoj za účelem projednání jejich příští možné role v jeho filmu a jak se vzápětí ukázalo, jednání bylo spojeno i s kamerovou zkouškou.

Všechny vyzkoušené si ale po mnoha letech všimly, že je to dehonestovalo – zvláště na některých místech. Zdá se, že i v tomto případě filozofii soužití nejlépe vyjadřuje parafráze bonmotu básníka E. M. Rilkeho: Jakápak vítězství?! Podržet, to stačí!

Důležité zprávy

Zpětné zrcátko spolu s komentáři uvádí seznam zpráv (dotyčné umělkyně si je jistě přiřadí ke svým CV), které svědčí o stavu naší společnosti stejně, jako výše uvedené:

  • Vnadné herečce málem vypadly její přírodní šestky. Aspoň, že přírodní, když z ní nevypadne nic jiného!
  • Ukázala tělo v plavkách, ale za boky a stehna se stydí. Aspoň za něco!
  • Herečka (66), která se nebrání erotickým scénám, ukázala podprsenku. A co, Miloš Zeman už dávno předtím modré trencle s gumičkou na nohavičkách.
  • Komu v Montrealu fandí manželka hokejisty? Nejspíš nějaké tenistce!
  • Pochlubila se štíhlou postavou v plavkách. Když nemůže vysvědčením…
  • Před postelovou scénou s mužem svou matku raději varoval. Někdo ji měl varovat, než se kdysi jiný muž stal následně jeho otcem.
  • S urážkami nepřestal: Jsi špína, napsal jí v březnu…na druhou stranu upomínky za dlužné alimenty.
  • Modelka se letos překonala a ukázala výstřih až po pupík a odhalená záda. Kamarád se zase vrátil domů v rozhalené košili a stejně upravených kalhotách.
  • Herečka vzpomíná na svého zemřelého manžela s virem HIV, který si na Den díkůvzdání přivedl domů prostitutku. A pak že Dárek nad dárky je dort z polárky!
  • Nadělení na pláži: Nesoudná mamina (50) odhalila na pláži objemná ňadra. A stejně velkou hlavu!

Volby

Na den přesně (23.24. května 1986) vyšlo 33. výročí posledních bolševických voleb v historii této země (Zpětné zrcátko v to doufá!). Šlo o tzv. všeobecné volby do všech zastupitelských orgánů, Federálního shromáždění, České a Slovenské národní rady i všech stupňů Národních výborů.

Byly to volby dle zaběhnutého scénáře povinné a s kontrolovanou volební účastí a s výběrem kandidátky Národní fronty, která byla jediná. Voleb se zúčastnilo 99,4 % oprávněných voličů a z toho jich 99,9 % hlasovalo pro kandidáty Národní fronty.

Zajímavostí se stala propagační píseň padesáti nejpopulárnějších československých umělců, s názvem Nejhezčí dárek, kterou složil Jiří Zmožek a textem opatřil Zdeněk Rytíř. Výtěžek z prodeje desek s touto písní byl věnován na školní pomůcky dětem v Nikaraguy a vynesl prostředky na nákup šesti těžkých kulometů a dvou set samopalů Kalašnikov v množstevní slevě od exportní firmy Pragokoncert, vč. nábojů na tři hodiny výuky. Po dobu konání voleb byla vyhlášena tradičně prohibice, takže občané, kterým se z toho chtělo blít, se neměli na co vymlouvat. Výsledkem voleb byly nové úspěchy socialismu, kterými bylo v dalších letech dosaženo toho, že bylo všude takový hovno, že došel i hajlzlpapír. Spoluobčanům, kteří si přejí tento čas vrátit, doporučujeme v parafrázi E. M. Rilkeho: Jakápak vítězství?! Zadržet dech, to stačí! Jednou provždy!

A to je všechno, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík.