„Potěší tři mandáty, které piráti nakonec mají, i když očekávání byla trošičku vyšší. Úplně super výhra to není, ale prohra taky ne. Preferenční hlasy, které jsem dostal zejména na Třebíčsku, potěší,“ komentoval výsledek voleb Šalomoun. A dodal, že je rád, že už má volby za sebou a dlouho žádné nebudou. S piráty bude nadále spolupracovat, zejména na právnických tématech. Do České pirátské strany ale neplánuje vstupovat, vyhovuje mu být nestraník.

S výsledkem 0,53 % hlasů naopak propadl projekt Evropa společně, čtyřka na kandidátce Jana Spekhorstová ze Starče – hudební pedagožka a viceprezidentka Evropské unie žen – získala 493 preferenčních hlasů. Jana Dvořáková z Třebíče, specialistka PR a marketingu a studentka, figurovala na 14. místě. Voliči jí dali 65 preferenčních hlasů. Jako 17. byl zapsán student ekonomie z Třebíče Michal Bulant. U jeho jména se nakonec objevilo 48 kroužků.

Peníze. Ilustrační foto.
Žena z Moravskobudějovicka zpronevěřila peníze

Na okraji zájmu zůstala taky Agrární demokratická strana. Na ní byl jako trojka kandidátky zapsán podnikatel Ivan Mittner z Jaroměřic nad Rokytnou. U jeho jména se objevilo 55 kroužků, celkově strana získala 0,16 % hlasů.

Moravské zemské hnutí obdrželo 0,13 % hlasů. I ono tedy skončilo na spodních příčkách. Na 16. pozici figuroval zastupitel Mastníku a šéfredaktor Petr Chňoupek, na 21. příčce byl přípravář výroby z Třebíče Petr Plchút. Chňoupka zakroužkovalo 66 voličů, Plchúta pak 33 voličů.