POLIČSKÁ MUZEJNÍ NOC SLAVÍ 20LET!

Oslavte 20. výročí ČASU PRO NEOBYČEJNÉ ZÁŽITKY. A bude to opravdu nabitý večer. Uvidíte zručné řemeslníky, umělce i hudebníky. Nenechte si ujít nic z toho, co pro vás místní organizace a spolky připravily a vydejte se na netradiční putování za dobrodružstvím a zábavou! 

Přemýšlíte o tom, co podniknout s celou rodinou na Den dětí? Co byste řekli možnosti prožít den plný zábavy, her a zároveň také vzdělání? Přijďte se podívat do Centra Bohuslava Martinů, které Vás zve v rámci Dne otevřených dveří na prohlídku svých prostor. Pro děti bude připraveno několik hravých aktivit. Budou si moci vytvořit nádobky z hlíny, vyrobit si skleněné perly nebo si „zamuzicírovat“ na hudební dílně. Na trhu z přelomu 19. století si malí i velcí prohlédnou vývoj platidel od středověku až po dnes a děti si vyzkoušejí, jak se v dávných časech mince vyráběly ražbou.

Hliněná dílna

Zároveň muzeum oslavuje deset let od slavnostního otevření nových prostor opravené budovy. „Budova muzea č.p. 112 od roku 1982 chátrala a čekala na rekonstrukci. Vlhkost zdiva v přízemí dosahovala až do výše 2m. Budova byla odpojena od elektřiny a neměla vytápění,“ vzpomíná historik muzea PhDr. David Junek.

„V letech 2002 až 2006 probíhala stavební rekonstrukce, která budovu uvedla do provozuschopného a reprezentativního stavu. Poněvadž se jedná o památku, byla zachována maximální míra původních prvků – dveře, vnitřní okna, dlažba horní chodby, dekorativní výmalba horní chodby, prkenná podlaha a výmalba třídy. Byla obnovena původní barevnost fasády. Fotografie v expozici zachycují průběh rekonstrukce,“ dodává.

Akce se koná v sobotu 1. června 2019 od 15.00 do 22.00 hodin. Poličské noční putování bude zahájeno v budově muzea, kde budou připraveny tištěné mapky, které vám usnadní putování.

Turistickelisty.cz informovala Alena Zavoralová, Městské muzeum a galerie Polička


(lh,turistickelisty.cz,foto Městské muzeum a galerie Polička)

PF 2024

29.12.2023 11:15:15

Všem spolupracovníkům, čtenářům a dalším přátelům přeje v roce 2024 vše dobré, pevné zdraví a štěstí nebýt nikdy v nesprávnou dobu na nesprávném místě za redakci webu TuristickeListy.cz autor ...