27. května 2019 • 19:00

Debata Sportu: Zvládl by Jílek Spartu? Optimismus musí být umírněný

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Současný ročník FORTUNA:LIGY je téměř u konce, o uplynulém víkendu definitivně vyvrcholila skupina o titul. Slavia si užila mistrovské oslavy a triumfem v derby (2:1) korunovala mimořádně úspěšnou sezonu. Naopak Sparta odvěkého rivala neporazila už osmkrát za sebou a řeší úplně jiné starosti. Během nejbližších dní by měla představit nového kouče, největším favoritem je Václav Jílek z Olomouce. Sezonu pražských „S“ v další DEBATĚ SPORTU hodnotí zástupce šéfredaktora Štěpán Filípek a redaktor Radek Špryňar.



Slavia prožila skvělý květen, povedený ročník zakončila ziskem doublu. Velmi dobře se navíc prezentovala i v Evropské lize, kde došla do čtvrtfinále. „Ze sezony vytěžila maximum, co mohla. Obrovským způsobem zvýšila hodnotu své značky, a to především v evropském měřítku. Jde o určitý vzkaz, že v Česku vyrůstá silný stabilní tým,“ myslí si Radek Špryňar.

Sparta za svým konkurentem naopak aktuálně zaostává. Jaký cíl by si měla pro nejbližší budoucnost vytyčit? „Hlavně konsolidace týmu a přesvědčivý herní styl. Vytvořit určitou koncepci, do níž bude zapadat všechno. Dění na hřišti, dění v zázemí, vyhledávání posil…,“ tvrdí Štěpán Filípek.

I podle Radka Špryňara by bylo předčasné, aby si na Letné mysleli, že se mužstvo s novým koučem bude hned hnát za titulem. „Byl bych opatrný. Sparta se potřebuje hlavně stabilizovat, zejména na trenérském postu a v realizačním týmu. Pokud se jí to nepovede, není naděje, aby nastoupila cestu k progresu. Václav Jílek je zajímavé jméno, s Olomoucí měl prokazatelně úspěchy. Ale optimismus musí být umírněný,“ upozorňuje fotbalový redaktor deníku Sport.

Udělala Sparta během jara herní progres? Jak se mezi slávistickou veřejností mění vnímání Jaroslava Tvrdíka? Hrozí vršovickému klubu mistrovská kocovina? A proč nadstavbová část FORTUNA:LIGY nakonec neměla takový divácký zájem, jaký se očekával? Odpovědi na tyto otázky najdete ve VIDEU!

Žluté lázně jsou Slavie! Slavilo se s jídlem i pitím
Video se připravuje ...

Deliho první rozhovor v češtině: Kámo, ty vole, je to trošku těžký
Video se připravuje ...

Slávisté v euforii: Eden málem padl, Stoch rozezpíval stadion
Video se připravuje ...

Emotivní Bakošovo loučení. Na tiskovce v Plzni plakal i Horváth
Video se připravuje ...

TOP góly 5. kola nadstavby: Součkova dělová hlava nebo Hadaščokův oblouček
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 5 4 79:26 83
2. Plzeň 35 24 6 5 57:32 78
3. Sparta 35 20 6 9 59:33 66
4. Jablonec 35 17 6 12 58:32 57
5. Ostrava 35 13 8 14 39:43 47
6. Liberec 35 12 10 13 34:32 46

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud