27. května 2019 • 18:09

Ústí je blízko záchraně, Sígři dovršili odplatu v prodloužení

Autor: afo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři zápasy měla o víkendu Paddock liga amerického fotbalu. Letošní ročník je ve své druhé polovině a pomalu se začíná krystalizovat podoba play off. Brněnští Sígři chtěli vrátit porážku Vysočině Gladiators, což se jim po dramatickém průběhu povedlo. Opačné problémy mají Ústí nad Labem Blades a Brno Alligators, kteří se střetli v duelu posledních týmů a šťastnější byl domácí tým. To Pardubice podlehly favoritům z Ostravy.



Ústí sehrálo svůj důležitý zápas v nové kulise. Poprvé se hrál zápas Paddock ligy na Městském stadionu. Velkou radost z odehrání zápasu na větším stadionu měl hrající manažer Blades Jakub Valjent. „Zápas je pro nás takovým malým historickým úspěchem. Po několika letech snahy a jednání jsme našli společnou řeč se správou stadionu FK Ústí nad Labem a domluvili jsme se na jednom zápase na stadionu. Za jejich vstřícný postoj k nám jim určitě patří poděkování.”

A zrovna utkání v novém prostředí bylo pro Blades klíčové. Duel s Brnem Alligators byl totiž zápasem dvou týmů ze dna tabulky. Vzájemný zápas mohl dát odpověď na sestup do nižší ligy. Výhra Ústí by téměř jistě znamenala záchranu.

Blades se podařil vstup do zápasu na jedničku. Úvodní výkop Alligators zachytil Jakub Imr, který s míčem přesprintoval celé hřiště až do endzóny a Blades se ujali rychle vedení 7:0. Rychlé inkasování svázalo Alligators ruce. Jejich útok se prosadit nedokázal. V jednom z nejdůležitějších zápasů se jim navíc ještě v průběhu zápasu zranil quarterback Tomáš Fortelný. Ztráta útočného lídra Brna byla jedním z důvodů, proč Alligators nedokázali v zápase bodovat.

„Druhou půli nám pomohlo zranění jejich quarterbacka, ale zlepšil se výkon i našeho útoku,” poznamenal Valjent. V zápase měl hodně práce ústecký kicker, Marek Hruboň. Držitel nejdelšího českého kopu ze hřiště zaznamenal hned tři úspěšné kopy z dlouhé vzdálenosti. Hruboň se dvakrát trefil ze vzdálenosti 46 yardů, jednou ještě o yard dále. Díky přesným kopům Hruboně se skóre posunulo na 16:0 a o vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto.

Konečné skóre ještě upravil Imr a Pavel Mráz, kteří si připsali po jednom touchdownu. „Zápas hodnotím pozitivně. Do zápasu jsme šli s tím, že musíme vyhrát, což se povedlo. Dnes se mi líbilo týmové pojetí. Všichni šli za jedním cílem,” uzavřel Valjent. Blades zvítězili 30:0 a jako nováček jsou velmi blízko záchraně v Paddock lize. Naopak Alligators se přiblížili sestupu.

Výsledky kola Paddock ligy:
Ústí nad Labem Blades - Brno Alligators 30:0
Vysočina Gladiators - Brno Sígrs 27:28 po prodloužení
Pardubice Stallions - Aquaponik Ostrava Steelers 19:42

Tabulka Paddock ligy:
Skupina Východ
Vysočina Gladiators 4-2
Aquaponik Ostrava Steelers 4-2
Brno Sígrs 4-3
Brno Alligators 0-7

Skupina Západ
Prague Lions 6-0
Pardubice Stallions 4-3
Pilsen Patriots 2-4
Ústí nad Labem Blades 2-5

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud