V páteční předehrávce vydřelo Velké Meziříčí těsnou výhru nad Hlučínem

micFC Velké Meziříčí – FC Hlučín 2:1 (1:0)

Střelci: 30. Šuta, 67. Mucha (pk) – 77. Foltyn

Rozhodčí: Kneisl, Ogrodník, Machač

Sestavy:

FC VM – Pokorný – Berka, Kriegsmann, Mucha, Puža – Dolejš, Smejkal (67. Krčál), Crkal (59. Dufek), Šuta (85. Chalupa), Demeter – Simr, na lavičce Pokorný, trenér Smejkal

FC Hlučín – Kodeš – Heiník, Málek, Dostál R. (63. Pyclík), De Carvalho (63. Hudeczek), Foltyn, Dostál T. (69. Jančík), Mac, Štefek, Vengřinek, Kraut, na lavičce Massaniec, Krejčí, Jančík a Kolenko, trenér Valachovič

ŽK: Smejkal, Dolejš – Foltyn, Málek, Heiník

ČK:

Diváci: 240

Nejlepší hráči: Kriegsmann, Puža, Foltyn

Ve 2. min pronikl k vápnu De Carvalho, narazil na pozorného Miloše Kriegsmanna. V 7. min roh Foltyna domácí obrana odhlavičkovala do bezpečí. V 8. min odcentroval Radim Šuta, nikoho ze spoluhráčů ve vápně nenašel. V 9. min přímý kop rozehrál Foltýn, našel Krauta, jeho hlavička domácí bránu minula. V 11. min centr do vápna poslal Martin Puža na rohový kop, ten rozehrál Foltyn na Málka, jeho centr posla Patrik Mucha na další roh. Ten rozehrál Kraut za velké vápno, střela Málka bránu minula. Ve 14. min roh Petra Dolejše obrana odkopla k Robinu Demeterovi, jeho střela trefila Heiníka. V 16. min centr Štefka do vápna vyrazil Rosťa Kruba. V 18. min našel Málek ve vápně Krauta, jeho střelu k tyči Rosťa Kruba vytlačil na rohový kop. Ten rozehrál Málek ve vápně našel Krauta, který hlavou bránu minul. Ve 28. min centr Štefka před bránu nikdo ze spoluhráčů nezachytil. Ve 30. min našel Vašek Crkal před bránou Pavla Simra, ten míč posunul k Radimovi Šutovi, který s tečí překonal Kodeše 1:0. Ve 33. min fauloval Eda Smejkal Foltyna, ten ho v přerušené hře srazil k zemi, obdržel však jen žlutou kartu. Přímý kop rozehrál Málek, bránu minul. Ve 35. min roh Petra Dolejše zachytil Kodeš. Ve 36. min nebezpečný průnik Štefka zastavil Lukáš Berka. Ve 39. min přímý kop z boku vápna poslal Robin Demeter na přední tyč, Vašek Crkal hlavou posla míč na hostující bránu, obrana jej srazila na rohový kop. Ten rozehrál Robin Demeter, nikoho ze spoluhráčů nenašel. Ve 42. min přímý kop Málka hlavičkoval Maca nad domácí bránu. Ve 44. min další přímý kop Málka bránu netrefil, a tak spokojenější odcházeli do kabin domácí hráči.

Ve 48. min se dostal k zakončení za hranicí vápna Eda Smejkal, jeho střelu srazila obrana hostů na rohový kop. Centr Petra Dolejše obrana hostů odvrátila do bezpečí. Ve 49. min přímý kop Petra Dolejše našel hlavu Miloše Kriegsmanna, ten bránu minul. V 53. min centr Vengřineka hlavičkoval k bráně De Carvalho, po tečí Krauta míč trefil tyč domácí brány. V 56. min přímý kop Málka od postranní čáry skončil na břevně. V 62. min rozehrál přímý kop Petr Dolejš, hlavička Martina Puži bránu těsně minula. V 66. min udeřil obránce ve vápně Petra Dolejše do obličeje, z následného pokutového kopu zvýšil Patrik Mucha na 2:0. V 71. min se dostal k zakončení Foltyn, jeho tečovanou střelu Rosťa Kruba zachytil. V 75. min vystřelil Vengřinek, bránu minul. V 77. min vystřelil zpoza vápna Foltyn a snížil na 2:1.V 78. min vystřelil nebezpečně Robin Demeter, Kodeš byl pozorný. V 79. min centr Vengřineka zachytil Rosťa Kruba. V 80. min roh Málka našel Krauta, hlavou bránu minul. V 81. min tečovanou střelu Málka domácí golman zachytil. V 83. min střelu Foltyna na 2x Rosťa Kruba zachytil. V 86. min přímý kop Málka našel Krauta, s jeho hlavičkou si Rosťa Kruba poradil.

Vyjádření trenéra Smejkala: Dnešní utkání moc fotbalové krásy divákům nenabídlo. V prvním poločase jsme jen nakopávali nesmyslně balony a kombinace značně vázla. Do vedení jsme se dostali náhodným gólem. Ve druhém poločase došlo k mírnému zlepšení i přes dvě změny v sestavě, kdy nás v posledních utkáních limituje velká marodka.

Jaroslav Mynář

Sestřih utkání: Libor Smejkal

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.