Litoměřice oznámily mladíky: Kdo se v „Dukle“ porve o místo?

Miroslav Kukla | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Kromě stávajících hráčů se Litoměřicím na úvodním pondělním tréninku hlásila i čtveřice nováčků, kteří se poperou o místo v kádru pro Chance ligu. Podívejte se, kdo by mohl za projekt „Dukla“ nastupovat.

Stadion postaví i do nadcházející sezony kádr zhruba z poloviny tvořený zkušenějšími hráči a z poloviny mladíky, kteří by měli růst pro dospělý hokej. Do první skupiny čerstvě přibyl druhý finský útočník – o Kristianu Kangasovi jsme psali zde.

Z mladých hráčů nadále počítají Litoměřice s obráncem Františkem Klejnou a útočníky Dominikem Sklenářem, Martinem Štohanzlem, Otakarem Šikem a Přemyslem Svobodou. Kromě staršího Štohanzla můžou všichni pomýšlet na domácí mistrovství světa do 20 let.

„Čekáme na doporučení trenérů reprezentační dvacítky, díky nimž se mohou v kabině objevit další hráči.“

Další čtyři hokejisté se pokusí zaujmout trenéry v letní přípravě. „Kromě hráčů, kteří mají smlouvy, a hokejistů, co u nás hráli už v loňské sezoně, máme několik nováčků. Ti přišli na zkoušku a musejí nás přesvědčit o tom, že do kádru patří,“ uvedl pro klubový web sportovní manažer Miroslav Přerost.

Tím by ale výčet nadějných hokejistů neměl být kompletní. „Zároveň čekáme na doporučení trenérů reprezentační dvacítky, díky nimž se mohou v kabině objevit další hráči. I ti ale musí potvrdit své kvality,“ upřesnil Přerost.

Kdo tedy zabojuje o místo?

Miroslav Kukla (obránce, 2000)
Kapitán juniorky hradeckého Mountfieldu patřil v soutěži mezi nejproduktivnější obránce, ve 45 zápasech nasbíral 39 bodů (13+26). Jednou naskočil do extraligy dospělých, na závěr ročníku dostal pozvánku na turnaj devatenáctky do Piešťan.

Radek Procházka (obránce, 2000)
V reprezentačních týmech má odehraných 24 utkání, jinak už stihl vystřídat Spartu, Chomutov a Mladou Boleslav. Za juniorku Bruslařů loni zapsal 16 bodů (3+13), sedmkrát naskočil v prvoligové Kadani.

Jan Grim (útočník, 2000)
Další člen širšího okruhu národního týmu byl právě v Mladé Boleslavi kapitánem juniorů a dostal se na 50 bodů (23+27). Čtyřikrát dostal šanci v extraligovém áčku a podíval se i do prvoligového Ústí a druholigového Nymburka.

Kamil Hajšman (útočník, 2000)
Pátý hráč na zkoušku se vrátil ze Švédska, v týmech Värmdö a Grästorps vystřídal nižší juniorskou i seniorskou soutěž. Předtím platil za oporu dorosteneckých mužstev Plzně, v roce 2017 vyhrál se starším dorostem titul.

Jan Grim

Jan Grim | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz