Bývalý fotbalový reprezentant si přišel do věznice odpykat trest za milionovou zpronevěru, poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové (falešné pornoinzeráty) a porušení podmínky za řízení pod vlivem alkoholu. Tedy přesněji řečeno - nepřišel, on pověstnými fialovými vraty doslova proběhl.

Přesně ve 13:35 hodin před branou ruzyňské káznice zastavil černý mercedes řízený neznámou ženou. Nápis za předním sklem varoval „Pozor, chytrá blondýna“, jeho přítelkyně Kateřina Kristelová (39) ale za volantem neseděla, ta o chvíli později projela v druhém směru kolem věznice v nissanu (bez nápisu).

Z místa spolujezdce vystoupil holohlavý řimbaba a šel zazvonit na dveře. Přidržel je pak pootevřené, aby ze zadního sedadla „meďáku" mohl vysprintovat Řepka. Udělal přesně 16 rychlých kroků a bez jediného slova během 12 vteřin zapadl dovnitř.

Vítej v pekle!

Ještě před jeho příjezdem se z oken věznice ozývaly výkřiky od vězňů, po jejichž boku stráví následující dva a půl roku. „Řepko, vítej v pekle! Řepko, tady zdechneš!“ A ozývaly se ještě i daleko sprostší predikce... „Strach? Já nemám strach. Já nikdy před ničím neuhýbám,“ prsil se Řepka v posledním televizním rozhovoru.

Je ale víc než jasné, že bude potřebovat ochrannou ruku spoluvězňů hořících pro Spartu, pro něž byl vždy idolem a příkladným „kapitánem". „Jo, tam je to natuty, tam je to jistý, tam mám maximální podporu,“ ví sám.

Sex přes ulici

A nejen v obklopení trestaných sparťanů se bude cítit tak trochu jako doma. On vlastně ruzyňskou věznici důkladně zná, jen pohledem z opačné strany. V domě přes ulici totiž před deseti lety podváděl ženu s modelkou Vlaďkou Erbovou (37)!

Za zády manželky Renaty (44) jezdil za svou krátkovlasou prsaticí, která ho okouzlila při focení kalendáře. A nakonec se k ní i přestěhoval a žili tam spolu – věřte tomu, nebo ne – zhruba dva a půl roku! Cesty osudu jsou prostě nevyzpytatelné! A ví to i Řepka sám: „Tímhle se pomyslně uzavře nějaký můj kruh, to zúčtování mého života. Pak se vrátím a budu čistý...“

Tohle si vzal s sebou

Civil musejí vězni odevzdat hned po nástupu. Na sebe si tak Tomáš vzal jednoduché džíny, černé triko a světlemodrou košili. V ruce nesl černou sportovní tašku fotbalového klubu Amfora s číslem 74, což je i rok, ve kterém se narodil. Uvnitř měl podle všeho osobní potřeby a kartony cigaret, které ve vězení fungují jako platidlo.

Jistota třetiny

Jak dlouho Řepka v báni skutečně pobude? To je ve hvězdách. Odsouzen byl na 2,5 roku, nedořešen má ale ještě soud o statisícové dluhy na alimentech pro děti z prvního manželství. Tam mu můžou ještě něco přidat. Bručí poprvé, takže bude-li se vzorně chovat, má naději vyjít už zjara příštího roku. „Požádat o podmínečné prominutí zbytku trestu se doporučuje po odpykání jedné třetiny,“ sdělil Blesku renomovaný pražský právník Jan Černý. „Rozhoduje se pak na základě doporučení velitele věznice, jak se choval, zda měl nějaké kázeňské tresty.“ Ale vsaďte si na to u člověka s přezdívkou „král blikanců"... Jisté je jedno – listopadové čtyřicátiny přítelkyně Kristelové zmešká...

VIDEO: Příjezd Tomáše Řepky do ruzyňské věznice.

Video
Video se připravuje ...

Řepka je ve vězení: Hrdě a se vztyčenou hlavou nenastupoval... Aktu.cz

Fotogalerie
142 fotografií