Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Silná sestava pro zdravotně postižené: Panenka, Vízek, Siegl a Tofi

Antonín Panenka. foto: Reuters

Neobvykle silná sestava patronů se letos objeví na fotbalovém turnaji zdravotně postižených SENI Cup 2019, který se bude hrát ve středu 29. května na hřišti Slovanu v Havlíčkově Brodě.
  6:01

Budou jimi fotbaloví internacionálové Antonín Panenka, který na turnaj přijede již podeváté, bývalý hráč Dukly Ladislav Vízek a sparťanský kanonýr Horst Siegl. Čtvrtým patronem je herec a zpěvák Sagvan Tofi. Všichni se objeví v týmu pořadatelů v závěrečném exhibičním utkání s vítězi turnaje.

„V mém věku se člověk musí radovat z maličkostí, úspěch je už jen fakt, že člověk dojde na hřiště. A každé vítězství, ať už v tenise nebo v kartách, je pro mě něco navíc,“ říká Panenka, který byl letos výsledky Bohemians v lize zklamán. „Po loňské sezoně jsme vůbec nečekali, že budeme hrát zase o záchranu.“

Ladislav Vízek byl naopak nadšen hrou Ajaxu Amsterodam v Lize mistrů: „Hráli fantastický fotbal a moc jsem si přál finále Liverpool-Ajax. Velká škoda, že to nedopadlo. Naopak zklamala mě moje Dukla, i když musím uznat, že jsme sestoupili naprosto zaslouženě. Řekl bych, že na tuhle sezonu by bylo lepší zapomenout, zvlášť na jaro, které bylo úděsné. Není divu, že liga má v očích mnoha lidí náběh neregulérnosti. Aby toho nebylo málo, tak ke konci se chýlí i moje aktivní kariéra - ale v Havlíčkově Brodu určitě nastoupím.“

Siegl zase nezapírá, že být fanouškem Sparty je někdy těžké: „Naši fandové toho letos museli hodně vytrpět, vždy, když už se zdálo, že se mužstvo trochu nadechne, přišla další ťafka. Sice jsme byli třetí, ale Sparta má ambice mnohem vyšší.“

Turnaj SENI Cup bude zahájen ve středu dopoledne na hřišti místního Slovanu utkáními ve skupinách, finále přijde na řadu kolem druhé hodiny.

V Brodu se i letos objeví zpěvačka Heidi, jejíž rytmické písničky mají u diváků i účastníků turnaje velký úspěch. Poprvé přijede a zahraje skupina Terezky z Terezína a po loňské přestávce zatančí oblíbená skupina Lucarino Dance z Libochovic.

Pro tři vítězné týmy jsou připraveny zajímavé a hodnotné ceny:

Hlavní cenou je návštěva koňského ranče a hiporehabilitační kurs ve středisku Hiporehabilitace Jupiter v Řevnicích u Prahy, další například lístky na vybraný fotbalový zápas Slavie Praha či vstupenky do kina IMAX.

Z turnaje SENI Cup 2019 bude jako každý rok pořizovat zpravodajství štáb České Televize.

Záštitu nad turnajem SENI Cup převzala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, partnery turnaje jsou město Havlíčkův Brod, APSS ČR, SK Slavie Praha, Fotbalová asociace ČR, časopis Sociální služby a Rezidenční péče.

Autor: