InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vimperský DDM představí sportovní kroužky a Roman Hajník Johanna Steinbrenera

Ilustrační foto.  , Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

Ilustrační foto.     Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

VIMPERK – Ve Vimperku se ve středu 29. května uskuteční dvě divácky zajímavé akce. Jedna bude zaměřena na sportování dětí a druhá na vimperskou historii a konkrétně na jednu z největších osobností města. Na první zve dům dětí a mládeže a na druhou vimperská městská knihovna.

 

Vimperské pracoviště domu dětí a mládeže představí své sportovní kroužky v místním kulturním středisku ve středu od sedmnácti hodin. Nepůjde ale o žádnou výkonnostní soutěž, která by postrádala na atraktivitě – představí se tu totiž sporty, které mají co dočinění také s krásou. Program zahájí sportovní gymnastky, následovat budou taneční kroužky a na závěr opět vystoupí gymnastky.

A ve stejnou hodinu se budete moct přesvědčit ve vimperské knihovně, že Roman Hajník je velký znalec vimperské historie, také skvělý vypravěč a hlavně, že Johann Steinbrener je zajímavá osobnost dějin Vimperka. Se ženou zakládal ve Vimperku tiskárnu a nakonec z ní udělal s jeho potomky jedny z největších tiskáren na světě ve své době. Roman Hajník o něm bude mluvit na dalším rendez-vous v čítárně knihovny.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace