Do zooparku se vrací oblíbená lokálka Amálka. V létě vás nově sveze i na Kamencové jezero
Nový vláček zoopark pořídil letos na jaře a je velice podobný původní Lokálce Amálce. Foto: Helena Hubáčková/zoopark
Zajímavosti

Chomutov - Do zooparku se vrací oblíbená lokálka Amálka. První propagační jízdy se uskuteční v pátek v Chomutově, následně bude tento velmi oblíbený turistický vláček brázdit opět prostory zooparku.

Soupravu zoopark pořídil letos na jaře a je velice podobná původní Lokálce Amálce, která jezdila po areálu před lety. Také když zoopark vyhlásil anketu na pojmenování vláčku, většina lidí navrhovala právě zažitý název Amálka. „Rozhodli jsme se to respektovat. Nakonec, ani u nás v zooparku jí nikdo neřekne jinak,“ usmívá se Helena Hubáčková z oddělení marketingu.

Páteční propagační jízdou začne zoovláček Amálka svou první sezonu. Hned v sobotu bude vozit návštěvníky na Dni dětí a poté se stane stálou atrakcí s pravidelným jízdním řádem, jako tomu bylo v minulosti. Počítá se však také s tím, že spojí dva turisticky významné areály, které spolu sousedí. „Během letních prázdnin budou zahrnovat některé jízdy i průjezd areálem Kamencového jezera,“ potvrzuje ředitelka Fryčová. „Stejně tak počítáme s občasnými výjezdy lokálky do ulic města, například během adventních trhů.“

Turistický vláček vyšel zoopark na 4,6 milionu, do dvou vagónů se vejde cca šedesát lidí. „Oproti dřívější soupravě je ekologičtější, protože jezdí na plyn. Ta původní měla motor na naftu,“ dodává k tomu Regina Kalabusová, vedoucí technického oddělení zooparku. Sezonní jízdní řády se aktuálně dokončují a k dispozici budou na webových stránkách i na vývěskách přímo v areálu.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru