Bistro Kapara se opět představuje v rámci food marketu Manifesto

Bistro Kapara se letos opět představuje v rámci jedinečného pražského pop up marketu Manifesto. Specializuje se na „jídlo ulice“ známé ze zemí východního Středomoří a Blízkého východu. Objevíte zde všechna tajemství tamní kuchyně ukryté v domácím pita chlebu.

Bistro Kapara

Kapara se také specializuje na ručně připravovaný pravý izraelský hummus, který je známý svojí jemností a delikátní chutí. Hummus je nabitý zdravými ingrediencemi, které zahrnují hlavně cizrnové boby a sezamovou pastu tahini a představuje tak zdravý snack vhodný také pro vegany a vegetariány. S nakrájenou zeleninou nebo čerstvou pitou je pochoutkou, pro kterou se budete znova a znova vracet.

Objevte úžasné chutě zemí východního Středomoří a Blízkého východu

Slovo Kapara je hebrejského původu a v slangovém jazyce je to slovo plné citu, kterým oslovujeme někoho, koho máme rádi. V případě bistra Kapara jde o lásku k jídlu. A že je to pravda zjistíte, jakmile ochutnáte neskutečnou kombinaci chutí, ingrediencí a vůní. Spojovacím znamením všech jídel je čerstvý domácí chléb pita, který v sobě ukrývá neskutečné a nečekané chuťové kombinace. Ať už jste milovníky masa a zvolíte domácí hamburger, jehněčí kebab nebo kuřecí shawarmu a nebo se přikloníte k jedné z vegetariánských možností nabídky, budete vždy spokojeni.

Všechny kombinace ukryté v chlebu pita jsou doplněny o čerstvou zeleninu, perfektně vybrané domácí omáčky nebo pastu tahini. Mezi jídly bez masa naleznete třeba grilovaný květák, který je zjemněný olivovým olejem a omáčkou tahini nebo lilek připravený v tempuře s vajíčkem naměkko nazvaný Sabich. Nechybí ani vlastní variance známého Ratatouille nebo populární izraelská snídaně Shaksuka, tedy pošírovaná vajíčka s úžasnou pikantní omáčkou z čerstvých rajčat, česneku, cibule, paprik a petrželky. Vše je připraveno na Josper grilu, který dodává všem pokrmům specifickou „kouřovou chuť. Mnohé pokrmy se připravují pouze ze zeleniny a na své si zde přijdou tedy i vegetariáni a vegani.