Zmlácení Ladislava Jakla: Láska se vyznal, že ho nesnáší, Tabery peskoval Klause za komentář

28.05.2019 17:10

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek razantně odsoudil útok na spolupracovníka exprezidenta Klause Ladislava Jakla. Ke Kalouskovi se přidali i bezpečnostní expert Andor Šándor, senátor Václav Láska i šéfredaktor Respektu Erik Tabery. Jak Láska, tak Tabery poukázali na určité rozdíly a podobnosti útoku na Jakla a útoku na poslance TOP 09 Dominika Feriho.

Zmlácení Ladislava Jakla: Láska se vyznal, že ho nesnáší, Tabery peskoval Klause za komentář
Foto: Archiv PL
Popisek: Ladislav Jakl

Ladislav Jakl byl podle svých vlastních slov napaden v metru. Prý byl napaden za to, že si dovolil kandidovat do Senátu z hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Miroslav Kalousek útok na Jakla ostře odsoudil. Označil ho za „odporný, zbabělý a nepřijatelný“.

Bezpečnostní expert se ke Kalouskovi přidal. Na sociální síti Facebook zdůraznil, že fyzické útoky do politiky rozhodně nepatří, a to bez ohledu na to, vůči komu je násilí právě pácháno, zda je to někdo, kdo nám není po chuti, nebo je to někdo, s kým sympatizujeme.

„S panem Jaklem se osobně neznáme. Jeho napadení je ale něco, co by bez ohledu na politickou příslušnost, národnost či názory u nás nemělo mít v žádném případě místo. Tento ohavný čin by měl probudit ty politiky, kteří sémě nenávisti účelově, někdy možná jenom z prostinké hlouposti zasévají. A ty, kteří tak nečiní, aby se proti tomu velmi výrazně a hlasitě ozývali,“ požádal.

Senátor Václav Láska taktéž na sociální síti Facebook poznamenal, že k útoku na poslance Dominika Feriho se zdráhal vyjadřovat, reakce Facebooku na toto napadení mu nicméně přišla dost silná. O to víc ho však překvapilo, že po útoku na Jakla mnozí uživatelé Facebooku mlčeli a mlčí.

„Namlátili Ladislavu Jaklovi. A Facebook zatím mlčí. Čest výjimkám jako třeba Petr Bittner, Milion chvilek pro demokracii a někteří další, kteří útok okamžitě odsoudili. A v komentářích se to nesetkalo úplně s pochopením… co teď? Jasný, že mě napadá, jestli se to vůbec Jaklovi stalo. Jak se to stalo, proč se to stalo. Jestli fakt u toho útočníci říkali, že to má za kandidaturu za SPD. Byl tam politický motiv? Jenže můžu o tom teď veřejně pochybovat, když obdobné pochybnosti o napadení Feriho se setkaly s jednoznačným odsudkem? A to se třeba některé pochybnosti, jako údajné použití nože, ukázaly oprávněné. No, nemůžu. Styděl bych se za takovou veřejnou spekulaci. Měli bychom zachovávat v určitých situacích stejný metr. A reakcí na napadení Feriho jsme nastavili metr pro napadení jakéhokoliv politika. A to sakra vysoko. Teď bychom ho měli dodržet, nechceme-li se dočkat oprávněných výtek druhé strany, že se chováme nespravedlivě. Že co nám jednou vadí, podruhé relativizujeme,“ zdůraznil.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Šéfredaktor Respektu Erik Tabery útok odsoudil. Jaklovi doporučil, aby se obrátil na policii, protože podobné útoky není dobré přecházet bez povšimnutí. Zaznamenal však také reakci poslance Václava Klause mladšího na napadení Jakla a neodpustil si poznámku.

„Václav Klaus ml. na Facebooku napsal: ‚Tenhle teror a nesnášenlivost je čím dál více rozdmýcháván. Tiskem a médii, darebáky, kteří posílají politické školitele mládeži do škol, rádoby „západními“ elitami.‘ I on by tedy měl být policií vyslechnut, protože evidentně útočníky zná a mohl by pomoci k jejich odhalení. Pokud nemá na policii či Ladislava Jakla kontakt, rádi ho zprostředkujeme. Tím zlehčuji jen slova Václava Klause ml., v žádném případě útok sám. Policie se musí na každý pád o případ zajímat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…