Malý fotbal vstupuje do semifinálových bojů! Které týmy se v nich utkají?
Foto: MLMK
Sport

Most - Poslední hektickou neděli měla na programu základní část zkrácené sezóny mosteckého malého fotbalu. V jejím průběhu se na hřišti 11. ZŠ Most rozhodlo o čtyřech nejlepších týmech jak v rámci Seniorligy Most, tak v rámci Mostecké ligy malé kopané. Tyto čtyři nejlepší týmy pak příští neděli vstoupí do semifinálových bojů směřujících k vyhlášení mistrů v obou soutěžích.

Nabitý program odstartovalo střetnutí mezi FC HSG Most a Mosteckými pumpičkami a míchačkami. To pro sebe po výsledku 5:2 získaly Pumpičky. Hned čtyři z gólů vítězů zařídil agilní Martin Matura (3+1) podporovaný především Petrem Fousem (0+2). Oba góly poražených vsítil Vladimír Holý.

FC HSG Most nastoupilo okamžitě do druhého zápasu a to proti L.K.M. Recycling Souš. Tentokrát odešel ze hřiště tým FC HSG Most jako vítěz a to v poměru 6:2. Nejvíce k tomu přispěl hattrickem Martin Johanis (3+0) doplňovaný zejména Janem Hurčíkem a Františkem Vokáčem (oba 0+2). Góly poražených vstřelili Dušan Marušík a Jan Zajačik vždy po nahrávce Rostislava Brouma.

Druhé nedělní představení čekalo také na Mostecké pumpičky a míchačky v utkání s TEAM FC AUTO Va-St. V něm loňský finalista AUTO Va-St (loni FC Záchytka) nechal v rámci jinak velmi slabé sezóny vzpomenout na své lepší výkony a slavil výhru 3:0. Góly stříleli Jaroslav Dvořák a Marek Šíma (oba 1+1) a Jan Ladomerský (1+0). V malém fotbale vždy cennou nulu si připsal gólman vítězů Martin Šíla.

Následovalo utkání mezi aktuálně prvním týmem Jatka Matějka a L.K.M. Recycling Souš. V tomto na šance spíše skoupém utkání slavila těsnou výhru 2:1 Jatka Matějka. Mezi tři tyče mířili Aleš Janeček a Petr Svoboda vždy po nahrávce Filipa Těšitele. Za poražené odpovídal Martin Spilka.

Program pokračoval utkáním mezi SG Horní Jiřetín a TEAM FC AUTO Va-St. Zde Horní Jiřetín naplno uplatnil svou zkušenost a došel si pro tři body za výsledek 5:2. O jeho pět gólů se spravedlivě podělilo pět střelců a to Ladislav Brejchal (1+1) a dále Pavel Brunclík, Petr Lenc, Tomáš Svoboda a Michal Vorlík (všichni 1+0). Poslední dva góly poražených v této sezóně vstřelili Jan Ladomerský a Marek Šíma (oba 1+0).

Základní část Seniorligy Most (soutěže pro hráče 40+) uzavřelo utkání mezi SG Horní Jiřetín a Old Bridge. To pro sebe získali úřadující mistři Old Bridge v poměru 3:0. Všechny jejich góly zařídil Martin Kovář (1+2) podporovaný Karlem Giampaolim (1+1). Čistým kontem se prezentoval Roman Dub.

Po skončení základní části se zároveň rozhodlo o složení semifinálových dvojic, jimiž budou vítězové základní části, Jatka Matějka, proti čtvrtému týmu, Old Bridge. A dále po základní části druzí a třetí, tedy SG Horní Jiřetín a Mostecké pumpičky a míchačky.

Kanadské bodování základní části ovládl Martin Kovář (9+3) z Old Bridge před Petrem Lencem (7+3) z SG Horní Jiřetín a Jaroslavem Dvořákem (2+6) z TEAM FC AUTO Va-St.

Kovář s devíti zásahy kraluje rovněž střelcům a to před Lencem (7) z SG Horní Jiřetín a dvojicí pětigólových Vojtěch Benda z Jatek Matějka a Jan Ladomerský z TEAM FC AUTO Va-St.

Nejlepšími nahrávači této části sezóny se stali Jaroslav Dvořák z TEAM FC AUTO Va-St a Karel Giampaoli z Old Bridge, oba po šesti asistencích.

Nejlepším gólmanem základní části se stal Petr Zálešák (1,8 obdrženého gólu na zápas) z SG Horní Jiřetín, před Petrem Szkorupou (3,33) z FC HSG Most a Martinem Šílou (3,5) z TEAM FC AUTO Va-St.

Na zápasy Seniorligy Most navázala také utkání soutěže mladých, tedy Mostecké ligy malé kopané. V těch se nejprve utkaly týmy Avengers Most a Litvínoff. Stále více se sehrávající Litvínoff si připsal výhru 5:0, když se prezentoval jak dobrou ofenzivou, tak skvělým výkonem nepřekonaného gólmana Josefa Kocourka. V útoku vyčnívali Václav Rédl (2+0) či Zdeněk Nodes (1+1).

Poté Avengers padli i s týmem GMS Most a to v poměru 1:8. Mimořádné ofenzivní představení servíroval Vít Popelka (4+4), který zařídil všechny góly vítězů. Z jeho spoluhráčů se k němu nejvíce připojil David Procházka (2+1). Za Avengers si přesný zásah připsal Vladimír Dvořák.

Následovala prohra v oslabené sestavě nastoupivších Gamblers Most s týmem Katalánci Most. Katalánci pro sebe utkání získali v poměru 7:3 po půli 3:3. Rovněž v tomto střetnutí nesli všechny góly vítězů jedno jméno a to Antonína Fišera (3+4). Toho nejvýrazněji doplňoval Lukáš Čábelka (2+1). Poražené táhla hlavně dvojice Petr Hlaváček a Zdeněk Macháček (oba 1+1).

Dalším v pořadí bylo vítězství Jablíček Chomutov 3:1 nad GMS Most. O ofenzivu vítězů se starala tradiční jména Martin Boček (2+1) a David Haviar (1+1). Za se sezónou se loučící GMS Most odpovídal spolehlivý Vít Popelka po přihrávce Antonína Harzera.

Předposledním zápasem hracího dne bylo střetnutí mezi Katalánci Most a Švejkem. To pro sebe po výsledku 4:1 získali Katalánci. Nejproduktivnějším hráčem v černých dresech vítězů byl tentokrát Radek Veverka (1+1). Za zmínku určitě stojí jeden přesný zásah Miloslava Aschenbrennera z pozice gólmana. Za Švejka přesně mířil Jakub Zaspal.

Celou základní část uzavřelo utkání mezi Švejkem a Jablíčky Chomutov. Ke cti oběma týmům svědčí, že přestože v okamžiku výkopu existoval výsledek, který by jim oběma zajistil postup do semifinálových bojů, neuchýlili se jejich hráči k žádné frašce a rozdali si to naplno v duchu fair-play. Z této bitvy jako ten poražený a zároveň nepostupující do play-off vyšel nakonec Švejk a to poměru 2:5. Jablíčka opět táhla dvojice Martin Boček a David Haviar (oba 2+1) doplněná Albertem Koštůrem (1+1). Za Švejk se se sezónou rozloučili přesně mířící Zdeněk Tureček (1+1) a Jakub Zaspal (1+0).

Toto poslední utkání rozhodlo o semifinálových dvojicích vyřazovacích bojů Mostecké ligy malé kopané. Těmi budou vítězové základní části Gamblers Most proti čtvrtému Atléticu Most a dále druzí a třetí po základní části, tedy Jablíčka Chomutov a Katalánci Most.

Kanadské bodování soutěže mladých drtivě ovládl hráč, kterého jeho věk již opravňuje i ke startům v Seniorlize a to Martin Boček (21+13) z Jablíček Chomutov. Za ním skončili Antonín Fišer (13+11) z Katalánců Most a David Schettl (17+3) z Atlética Most.

Boček vládne také nejlepším střelcům základní části MLMK (21 zásahů) a to opět před dvojicí Schettl (17) a Fišer (13).

A konečně Boček opanoval rovněž soutěž nejlepších nahrávačů a to se 14 asistencemi před Fišerem (11) z Katalánců a trojicí Rostislav Šebek, Lukáš Svoboda (oba Jablíčka Chomutov) a David Macko z Gamblers Most, všichni po deseti nahrávkách.

Nejlepším gólmanem základní části byl nakonec Michal Hůla z Jablíček Chomutov se skvělým průměrem 1,67 obdrženého gólu na zápas před Ondřejem Bírem (2,0) z Gamblers Most a Václavem Šlégrem (2,8) z Atlética Most.

Semifinálové boje, hrané systémem dvojzápasu, budou rozehrány v neděli 2. června 2019 od 10:00 na hřišti 11. ZŠ Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru