top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Peeling od A do Z. Manuál pro očistu pleti i duše



Léto se už kvapem blíží a s ním i sezóna šatů a plavek. Ne každý se však těší, až odhalí pokožku. Pokud vaše pleť potřebuje po zimě extra péči, zkuste jí dopřát peeling. S naším návodem ho zvládnete hravě a bez toho, abyste se sedřeli z kůže.

Tajemství peelingu spočívá v mechanickém odstraňování staré a zrohovatělé kůže. Pro své blahodárné účinky je oblíbený mezi ženami i muži bez ohledu na věk. Čistí pleť do hloubky, rozjasňuje ji a umí sjednotit její barvu.


Po aplikaci peelingu je pokožka připravená lépe vstřebat pěsticí přípravky. To z něj dělá ideálního spojence v péči o letní opálení. Zároveň prokrvuje a vypíná pleť, takže účinně bojuje proti celulitidě.



5 kroků k dokonalému peelingu


1. Na obličej netlačte, na tělo přitlačte


Peeligem se můžete hýčkat od hlavy k patě. Základní pravidlo zní, že pleť obličeje masírujeme jemnými pohyby. Na tělo naopak klidně můžete vyrukovat s větší silou zejména v oblastech, kde máte zrohovatělou kůži.


2. Poslouchejte hlas své kůže


Pravidelný peeling je sice super, ale i zde platí, že méně je někdy více. Pokud máte pokožku mastnou či smíšenou, můžete ji “opilovat” klidně i dvakrát týdně. U citlivé a suché pleti buďte zdrženlivější, peeling jí stačí jednou za čtrnáct dní.


3. Namíchejte si ho sami


Domácí peeling není žádná věda. Stačí se podívat do spíže a zjistíte, že většinu surovin máte běžně doma. Jako čistící základ dobře poslouží hrubozrnná mořská sůl, třtinový cukr, mletá káva nebo ovesné vločky. Dále můžete přimíchat třeba med, kokosový olej, citrusy, banány, avokádo, jogurt nebo zelený čaj.


Tip: Mořská sůl je nabitá minerály, ale může způsobit podráždění. Na mastnou a smíšenou pleť se hodí perfektně, pokud vás však trápí akné či citlivá pleť, sáhněte raději po ovesných vločkách.


4. Nebojte se experimentovat s vůněmi i přísadami


Peeling není jen očistou těla, ale i duše. Když do směsi přidáte pár kapek éterického oleje, povýšíte očistu těla na relaxační rituál. Zkuste třeba japonskou mátu, která vás osvěží i zklidní zároveň.


5. Napařujte, kružte a vyživujte


Před peelingem je dobré se odlíčit a napařit tělo třeba ve sprše. Peelingovou směs nanášejte krouživými pohyby na očištěnou pleť a na závěr nezapomeňte pokožku důkladně hydratovat výživným krémem.


Tip: Pokud máte rádi saunování, zjistěte si, zda vaše oblíbená sauna nabízí v rámci procedur i peeling. Spojíte tak příjemné s užitečným, protože peeling budete aplikovat na dokonale napařenou pokožku.


700 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page