Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Velkofilm Jan Žižka má první plakát: Režisér Petr Jákl už pracuje na dalším trháku

Velkofilm Jan Žižka má první plakát: Režisér Petr Jákl už pracuje na dalším trháku
Zdroj: extra.cz
+ Dalších 20 fotografií
KINO
Velkofilm Petra Jákla (45) inspirovaný skutečným příběhem vojevůdce Jana Žižky je dlouho očekávaným trhákem. Režisér nyní představuje teaser plakát a dokazuje, že jeho zapálení pro film nezná mezí. Už totiž spoluprodukuje další hollywoodský film.

Střihačské práce na velkofilmu Jan Žižka v čele s uznávaným hollywoodským střihačem Stevenem Rosenblumem (Statečné srdce, Pearl Harbor, Poslední samuraj, Krvavý diamant) stále pokračují. A i když jsou technické požadavky na postprodukci časově a finančně náročné, režisér a producent Petr Jákl už má jasněji v termínu premiéry. „Pokud vše půjde podle plánu, tak se od letošního podzimu do začátku příštího roku budeme věnovat obrazové a zvukové postprodukci. V první polovině roku 2020 by pak měla být premiéra,“ odhaduje Petr Jákl.

V mezidobí prozatím tvůrci představují teaser plakát s hvězdami filmu jako jsou Ben Foster, Michael Caine, Til Schweiger, Roland Møller či Sophie Lowe. Ten je určený především pro světový trh, kde zvučná zahraniční jména výrazně pomáhají. „Od samého začátku byl záměr udělat tento film pro celý svět. Já doufám, že se nám to daří a díky zájmu distributorů z nejrůznějších zemí světa se to snad i potvrzuje. Jména jako Michael Caine prostě na plakátu pomůžou. Oficiální plakát do českých kin pak bude samozřejmě i o našich hercích,“ dodává režisér, kterého momentálně zaměstnává i jeho další projekt.

Petr Jákl totiž s dalšími producenty Jana Žižky pracuje na koprodukci filmu s názvem Axis Sally V dramatu z období druhé světové války o Mildred Gillars, která v Americe tajně vysílala nacistickou propagandu, hraje také Al Pacino. Snímek, jehož režie se ujal Michael Polish a má rozpočet 22 milionů dolarů, se natáčel v Portoriku. „Splnil jsem si další sen, protože produkovat film podle skutečných událostí s jedním z mých nejoblíbenějších herců je něco, o čem se mi dříve opravdu ani nezdálo,“ prozradil Jákl. „Obecně se teď snažím zaměřovat spíš na producentství, protože mi to zabere daleko méně času než režie a mohu dělat více filmů najednou. A to se při režii opravdu nedá,“ dodal.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy