InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Májový koncert - Komorní sbor Ostrava

    pátek 3.5 18:00 - Gotický sál, Stará radnice, Tábor

  • Absolventský koncert Silvie Voldřichové - hoboj

    pátek 3.5 18:00 - ZUŠ Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vimperk přivítal svého hrdinu, odchovance a hokejového reprezentanta Šimona Hrubce

VIMPERK – Hned první kroky brankáře Šimona Hrubce (27) po návratu z mistrovství světa mířily do rodného Vimperka, kde na něj čekal s besedou a následnou autogramiádou napěchovaný sál Městského kulturního střediska. Nejúspěšnější hokejista z Vimperka, který letos dotáhl svou pouť až k mistrovskému titulu s Třincem a do národního týmu, kde dokonce nastoupil i do utkání o bronz proti Rusku, povídal nejen o svých začátcích, ale i o plánech do budoucna. V Třinci po sedmi krásných letech zakončených právě splněným snem v podobě extraligového titulu končí. Jak prozradil, ještě dnes během večera nebo zítra ráno by se měl upsat jednomu z ruských celků druhé nejlepší ligy světa KHL. O jaké mužstvo půjde ale prozradit nechtěl, k odtajnění by mělo dojít nejlépe až na velké charitativní akci, kterou chystá. „V Třinci mi nabízeli další skoro neodmítnutelnou smlouvu, ale ať to v Rusku dopadne jakkoliv, já to musím zkusit, abych si za 15 let neříkal, kde jsem mohl být, kdybych tam šel. Je to obrovská výzva,“ říká k novému angažmá.

Od starostky města Jaroslavy Martanové a místostarosty Zdeňka Kuncla dostal na úvod shledání pamětní medaili a dort, zástupci hokejového klubu mu pak věnovali vimperský dres se jmenovkou Hrubec a jeho oblíbeným číslem 30, se kterým vychytal v Třinci extraligový pohár. I ten byl ve Vimperku k vidění. Vimperáci jsou na svého „Šimiho" právem hrdí. I když prý nebyl takový talent, na vrchol se dostal díky své ctižádosti, poctivé práci a drilu od otce Stanislava Hrubce, mimochodem trenéra brankářů budějovického Motoru. Výsledek se dostavil, a přesto je Šimon stále tím skromným, ochotným a pohodovým klukem se srdcem na správném místě. 

Na otázku, zda ještě stíhá sledovat výkony a výsledky rodného Vimperka, přinesl zajímavou odpověď. „Ano, sleduji a tímto bych chtěl poděkovat svým kamarádům, kteří dneska za Vimperk hrají, protože jak se blížilo play off, tak jsme se sázeli s Bohoušem Jankem, který pochází zase z Milevska. Bylo to fakt na krev a stáli jste mě pěkné peníze. Díky kluci!" pobavil naplněný sál nejužitečnější hráč extraligového play off. Na tuto cenu skromně prohlásil, že podle něj si ji zasloužil spíše jeho spoluhráč Vladimír Dravecký.

Co se týče mistrovství světa, dopředu věděl, že šanci na nominaci má. „Trenéři mi řekli, že mají okruh šesti brankářů, tří z Evropy a tří z NHL, ze kterých budou vybírat podle formy a situace. Těmi jsme byli z Evropy já, Patrik Bartošák a Kuba Kovář a z NHL Pavel Francouz, Petr Mrázek a David Rittich. Jsem strašně rád, že to nakonec vyšlo, bral bych jakoukoliv roli, ani jsem si nemyslel, že se dostanu do brány. Troufám si říct, že v zápase o bronz jsem měl tu čest chytat proti momentálně nejlepšímu brankáři světa Andreji Vasilevskému. On je vysoký, silný, ohebný, má skvělý styl, prostě wow!" sypal ze sebe komplimenty na adresu ruského reprezentanta.

Až si užije zaslouženého volna po náročné sezoně, zamíří do Ruska také se svou ženou, kterou si našel právě v Třinci, a se svým synem Tobiášem, jemuž je rok a čtyři měsíce. „Zrovna včera večer začal chodit, byl jsem strašně rád, že na mě počkal až po mistrovství," řekl dojatě. Paradoxně prý ale chodí jen s hokejkou, tak uvidíme, jestli se nerodí další český reprezentant...

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace