Víkendové tržby: Překvapení jménem Aladin

Kina po celém světě byla obohacena novými přírůstky, mezi něž se řadí i takový Aladin od Disneyho nebo Syn temnoty z produkce Jamese Gunna. Který z filmů se během víkendu vyznamenal nejvíce?

  1. místo – Aladin: 90,4 milionů, novinka
  2. místo – John Wick 3: 24,6 milionů, 2. týden v žebříčku
  3. místo – Avengers: Endgame: 17,2 milionů, 5. týden v žebříčku
  4. místo – Pokémon: Detektiv Pikachu: 13,4 milionů, 3. týden v žebříčku
  5. místo – Syn temnoty: 7,9 milionů, novinka
  6. místo – Šprtky to chtěj taky: 6,9 milionů, novinka
  7. místo – Psí poslání 2: 4,2 miliony, 2. týden v žebříčku
  8. místo – Podfukářky: 3,8 milionů, 3. týden v žebříčku
  9. místo – The Intruder: 2,3 miliony, 4. týden v žebříčku
  10. místo – Long Shot: 1,6 milionů, 4. týden v žebříčku

Většina z disneyovských hraných předělávek schytává jednu pochvalu za druhou, a tak by si mnozí mohli říci, že Aladin byl takovou kasovní jistotou. Jenže on nebyl. Jestli si vzpomínáte, ještě nedávno byl terčem posměchů a kupříkladu Will Smith jakožto džin působil legračně. Jenže i tak se Aladin protentokrát stal jedničkou v našem žebříčku. Ohlasy jsou pozitivní a částka utržená v amerických kinech – tedy 90,4 milionů (globálně 251,7 milionů) mluví za vše.

Zmínit si zaslouží i hitovka John Wick 3, která se v posledních dnech vyšplhala k celosvětovým 182 milionům, a učinila ze sebe tak nejvýdělečnější díl trilogie. A to během pouhých dvou týdnů promítání.

Avengers: Endgame se taktéž podařilo překonat další milník, kterým je utržených 800 milionů na domácí půdě. Během pěti týdnů promítání na sebe čtvrtí Avengers vydělali po celém světě více než 2,68 miliardy dolarů, a můžeme odhadovat, že doposud nepřekonaný Avatar zůstává pravděpodobně neohrožen.