Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Teplý cuketový salát s kukuřicí a slunečnicí. Jak na něj?

Jídlo

  5:44
Tento salát je nejlepší z mladých cuket, které rostou začátkem léta. Nápad na tento recept pochází od našich přátel, kteří nám ho naservírovali na zahradě, a doporučuji jej na piknik, ke grilovačce nebo i jako přílohu k nedělnímu obědu.

Teplý cuketový salát s kukuřicí a slunečnicí foto: LUŠTĚNINOVÁ KUCHAŘKA

Teplý cuketový salát s kukuřicí a slunečnicí

  • 2 mladé cukety libovolné barvy
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrstky slunečnicových semínek
  • ½ misky mražené kukuřice, rozmražené
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • malá hrstka lístků
  • čerstvého tymiánu

Postup: Cukety nakrájíme na plátky, vsypeme do pánve s rozehřátým olivovým olejem a restujeme. Jakmile začnou cukety zlátnout, přidáme utřený česnek, slunečnicová semínka a ještě chvilku restujeme. Nakonec vsypeme kukuřici, podle chuti osolíme a opepříme, přidáme tymián a vše promícháme. Salát je připraven k jídlu, můžeme ho ihned servírovat. Je ale dobrý i vychlazený.

Můj tip: Pro zpestření můžete salát ještě zastříknout balzamikovým octem nebo citronem. Salátu bude dělat skvělou společnost i tmavozelená čočka (uvařená jen pěkně al dente, na skus).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!