Spoluhráčka na poslední chvíli. Šafářová se bude loučit v deblu se Slovenkou Cibulkovou

Každý zápas, do kterého nastoupí, pro ni může být úplně poslední na profesionálním okruhu. Tenistka Lucie Šafářová se v Paříži loučí s kariérou a svou spoluhráčku pro ženskou čtyřhru sehnala v dějišti antukového grandslamu.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová zvládla vstup do US Open

Lucie Šafářová se na Roland Garros definitivně rozloučí | Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Svou rozlučku plánovala dlouho dopředu, v Paříži měla nastoupit ve dvojici s Američankou Bethanií Mattekovou Sandsovou, se kterou získala všech pět grandslamových titulů z ženského deblu. Ale na poslední chvíli musela hledat jinou spoluhráčku.

Muchová vyřadila na Roland Garros Kontaveitovou, postupuje i Siniaková

Číst článek

A tak požádala kamarádku, kterou skoro celou část kariéry na turnajích potkávala - Slovenku Dominiku Cibulkovou.

„Lucka mi napsala, že Bethanii pořád bolí koleno a že když nebude hrát se mnou, tak už s nikým. Napsala jsem jí, že sice debla nehraju a nejsem dobrá deblistka, ale pro ni to ráda udělám,“ přiznala Radiožurnálu Dominika Cibulková.

Čtyřhru na Roland Garros neměla původně v plánu a po vyřazení ze singlu by z Paříže normálně co nejrychleji odletěla pryč. Ale toto není běžná situace, naopak hodně vzácná.

Zatím se neviděly

„Kdyby to nebyla Lucka a tyto okolnosti, tak už tu asi nejsem. Jsme staré harcovnice a dobré kamarádky, tak se na to velmi těším,“ vypráví někdejší vítězka ženské dvouhry na Turnaji mistryň.

„Je to Lucka, její poslední turnaje a nemusela mě přemlouvat. Byla světová jednička v deblu, takže ona bude mít hlavní slovo,“ ví Dominika Cibulková.

Ale o tom, jakou taktiku a jaké postavení na kurtu budou mít, ještě obě hráčky ani nemluvily. „Jsme tu skoro týden, od minulé středy. Lucka dorazila ve čtvrtek a ještě jsme se neviděly. Akorát jsme si psaly,“ vysvětluje Slovenka.  

Ve středu už se Dominika Cibulková a Lucie Šafářová na Roland Garros potkají, a v duelu s Američankou Keninovou a Němkou Petkovićovou se budou snažit, aby to nebyl jejich poslední zápas na turnaji.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme