V galerii se jako bonus dozvíte, jak často prát různé druhy prádla.

Stává se, že si pořídíte sušičku, a jste zklamáni. Prádlo z ní po hodině sušení vytahujete polomokré a zmačkané, je vám líto promrhané elektřiny. Většinou za to přitom nemůže sušička. Přečetli jste si pozorně návod k použití? Nastavili jste správný program? Nenapěchovali jste buben přílišným množstvím prádla?

Stejně jako přeplněná pračka prádlo řádně nevypere, přeplněná sušička ho pořádně neusuší. Přesvědčte se, zda vaše sušička může pojmout celou várku, která se vejde do pračky. V opačném případě bude nutné sušit nadvakrát.

Trik 1: Protřepat

Aby se prádlo v sušičce co nejvíce vyrovnalo, není radno ho sem naházet smotané v ruličkách, jak ho vyždíme pračka. Každý zmačkaný kus nejprve roztáhněte a protřepejte, než ho vložíte do sušičky. Velké kusy jako povlečení a prostěradla je vhodné sušit zvlášť, aby se do nich drobné kousky typu utěrky nebo dětská trička nezamotala.

Trik 2: Kostky ledu

Dokonale vyrovnaného a nadýchaného prádla docílíte sušením v páře. Pokud tento program vaše sušička nenabízí, zkuste do bubnu přihodit dvě tři kostky ledu. Ty se během sušení rozpustí a odpaří, čímž se efekt sušení v páře také navodí. Tato metoda funguje hlavně na jemnější textilie, takže nebuďte zklamaní, když se vám s její pomocí nepovedou vyrovnat džíny.

Trik 3: Tenisáky

Sušení v sušičce je pohodlné, ale trvá dlouho. Je to tím, že se jednotlivé kusy mokrého prádla na sebe lepí, a teplý vzduch se tak k látce nedostává rovnoměrně a ze všech stran. Sušení urychlíte, když do bubnu přihodíte dva tenisové míčky. Měly by být samozřejmě čisté, ale nikoli nové, protože ty nové kolem sebe šíří nepříjemný odér, který by mohl ulpět na sušeném oblečení. Tenisáky budou v bubnu skákat sem a tam a jednotlivé kusy prádla od sebe průběžně oddělí. Nemáte-li doma žádné tenisáky, můžete si koupit míčky do sušičky, jež jsou za stejným účelem přímo vyráběné.