Milenky hákového kříže: Jaký byl vztah české herečky Anny Ondrákové a Hitlerova oblíbeného boxera Maxe Schmelinga?

Karola Blašková a K.H.Frank
Zdroj: archiv
Anny Ondráková byla krásnáMax Schmeling patřil mezi nejlepší boxeryHerečka Anny Ondráková a boxer Max SchmelingAnny Ondráková šla z filmu do filmu+ 6 fotek+ 7 fotek

Dětství prožila pod nadvládou krutého otce, který byl důstojníkem v rakouské armádě a pro fyzické tresty nikdy nešel daleko. Anny sice absolvovala klášterní školu, ale její srdce patřilo filmu, takže si herecké povolání vybojovala i přes jeho přísný režim. Poprvé natáčela v pouhých sedmnácti letech a o deset let později už měla za sebou pěknou řádku filmů.

Petra Járková
Petra Járková 29. 05. 2019 14:00

Květen a červen jsou měsíce, které se většinou nesou ve znamení vzpomínek na druhou světovou válku. Ani letos, když slavíme 74 let od jejího konce, to nebude jinak, proto jsme po vás připravili seriál Milenky hákového kříže, kde představíme ženy, které podlehly ať už z lásky, chtíče, nebo vypočítavosti nacistickým pohlavárům…

  1. díl: Lída Baarová a Joseph Goebbels
  2. díl: Veronika Lieblová a nacista Adolf Eichmann
  3. díl: Karola Blašková a Karel Hermann Frank
  4. díl: Jolana Emmerová a Emanuel Moravec

Jeden z filmů pro ni byl však osudový, díky němu se do ní zbláznil slavný boxer Max Schmeling. Jednalo se o film Die vom Rummelplatz, na který si boxer vyrazil se svojí tehdejší přítelkyní Olgou. Říká se, že Olga okamžitě poznala, že se něco děje, Max byl Anny úplně posedlý. Poslal svého přítele, aby mu s ní domluvil schůzku, Anny ho ale vyhodila. Nevzdával se a vyrazil za ní sám.

Nakonec ji uprosil alespoň ke krátké schůzce v kavárně. Anny na místo dorazila v sexy přiléhavých šatech a Schmeling byl jejími přednostmi tak okouzlen, že nebyl schopen slova. Nutno podotknout, že si velmi sedli. Anny očekávala neurvalého sportovce, ale setkala se s příjemným elegánem.

Od této schůzky už se od sebe pár nehnul. Max byl sice o tři roky mladší než ona, ale herečka to svým šarmem a sexy tělem dokonale vykryla.

Max patřil mezi smetánku nacistických pohlavárů, takže není divu, že se Anny vyskytovala třeba v rodině Goebbelsových, kde společně poslouchali komentované zápasy jejího manžela v rádiu.

Anny šla z filmu do filmu, její hvězda stoupala a Praha jí začínala být malá. Bylo jen otázkou času, kdy se o talentovanou a sexy herečku začne zajímat zbytek světa. V zahraničí byla herečka známá jako Anny Ondra a zahrála si dokonce ve dvou filmech Alfreda Hitchcocka.

Dvořil se jí Hitler i Goebbels, říká se ale, že Anny Maxe tak milovala, že mu po celou dobu jejich vztahu zůstala věrná.

Po válce se její život změnil jako spoustě dalších hereček, které udržovaly kontakty s nacisty. Anny byla mnohokrát viděna ve společnosti těch nejvyšších nacistických pohlavárů, takže na ni byl v Čechách vystaven zatykač. Anny se do Československa už nikdy nevrátila.

Po válce si nedaleko Hamburku pořídili malou farmu na pěstování norků. Nevedlo se jim špatně, ale na období před válkou to samozřejmě nemělo. Vše se změnilo roku 1957, kdy Max získal licenci od firmy Coca-Cola na prodej nealkoholických nápojů, díky tomuto fenoménu, kterým zaplavil svět, získal jmění.

Byli příkladným párem v soukromí i na veřejnosti. Jako manželé spolu žili 57 let až do Anniny smrti v roce 1987. Schmeling se dožil sta let a zemřel 2. února 2005.

PODÍVEJTE SE NA PÁR, KTERÝ SE MILOVAL CELÝ ŽIVOT:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články