24.05.2019 14:42

Kabát si ke třicetinám nadělil Po čertech velký turné

Asi nejpopulárnější česká rocková kapela letos slaví kulatiny. Zatímco dvacáté a pětadvacáté výročí oslavili monstrakcí na pražském Vypichu, pro letošek si připravili hned pět zastávek po celé České republice.

Divoké počátky, kdy Kabát koketovali s thrash metalem a hráli styl dnes posměšně označovaný jako agro metal, již čas dávno odvál. Konečně, s texty o nekonečné žízni a děvkách, co to znaj, by se v dnešní době už na špičkách hitparád asi neudrželi. Právě v oblasti textů, které jsou takřka výhradně dílem baskytaristy Milana Špalka, se teplická pětka vyvinula v absolutního lídra české rockové scény. Ani po jedenácti řadových albech neztrácí jeho texty na originalitě i srozumitelnosti. Proces nahrávání nové desky byl již zahájen, tradičně ve studiu Sono Records s Milanem Cimfem na pozici producenta.

 

 

Koncerty Kabátu patří vždy k tomu nejlepšímu, co mohou tuzemská pódia nabídnout. Protože v poslední době koncertují spíš sporadicky, jsou všechna představení většinou vyprodána. Velkolepá scéna se stala již samozřejmostí. Po technické stránce jsou u nás Kabát absolutní špičkou a dbají, aby se na této pozici udrželi. Věnují tedy pozornost všem detailům a používají nejmodernější vybavení. Výsledkem bývá vskutku nezapomenutelné představení a tisíce spokojených fanoušků.

Jako host se na turné představí kapela Limetall. Ta vznikla pod názvem Limetal na podzim roku 2015 poté, co zpěvák Fany Michalík, kytaristé Jarda Bartoň a Jura Šperl a baskytarista Václav Vlasák odešli od kapely Citron. Od své minulosti se hudebníci s novým albem Znamení snaží radikálně odpoutat. Změnili si dokonce název, do kterého přidala jedno L. Díky novým skladbám dokáží hudebníci postavit koncertní playlist, aniž by museli sahat do repertoáru svého předchůdce. Kabáti si Limetall vybrali jako jednoho ze dvou hostů turné. „Na vystoupení na největších pódiích v zemi připravujeme program, který odlišíme od běžných festivalových vystoupení. Moc nás těší i to, že strávíme čas s muzikanty Kabátu, kteří se netají tím, že je v 80. letech formovala mimo jiné i hudba členů Limetallu,“ říká Bartoň.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Třetí partou, která se na turné představí, jsou Doctor Victor. Pražská rocková formace vznikla v roce 2012 a rychle si získala věhlas svými energickými koncerty. Zahráli třeba jako předskokani The Dead Daisies nebo AC/DC. Se svým programem vystupují po celém světě. V roce 2017 nahráli jako doprovodná kapela sólové album zpěváka Nazareth Dana McCaffertyho. Z vlastní tvorby mají na kontě zatím debutové album 1st prescription z roku 2016. V loňském roce vydali singl StandUP.

Po čertech velký turné:

1. června – Brno – Fotbalový stadion FC Zbrojovka Brno

8. června – Ostrava – Oblast Dolní Vítkovice

15. června – Teplice – Fotbalový stadion FK Teplice

22. června – Praha – Fotbalový stadion Eden Aréna Praha

14. září – Plzeň – Amfiteátr Lochotín

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.