Hlavní obsah

Špionážní drama s Hofmannem, Myšičkou a Pauhofovou se představí ve Varech

Novinky, Stanislav Dvořák

Na karlovarském festivalu se v létě představují nejen kinofilmy, ale i výběrové projekty z televizní tvorby. První ochutnávku nabídne HBO v podobě dvou dílů dramatické série z dob socialismu Bez vědomí.

Foto: HBO

Martin Hofmann

Článek

V sérii Bez vědomí hrají Martin Hofmann, Martin Myšička, Jan Vlasák, Kristýna Podzimková, Lenka Vlasáková, Petr Lněnička, Martin Huba, Táňa Pauhofová a David Nykl. Zahraniční herce zastupuje Hattie Morahan (Kráska a zvíře).

Šestidílný špionážní seriál se vrací do osmdesátých let. Scénář napsal Ondřej Gabriel a režii měl Ivan Zachariáš, který má za sebou úspěšnou sérii Pustina. Na seriálu se jako odborní poradci podíleli také spolupracovník CIA a světově uznávaný expert na špionážní techniku H. K. Melton nebo znalec operativních prostředků československé tajné služby Daniel Povolný.

Foto: HBO

Táňa Pauhofová

Houslistka Marie (Táňa Pauhofová) emigrovala do Anglie z komunistického Československa, kde jejímu manželovi Viktorovi (Martin Myšička) hrozilo vězení. Později, v roce 1989, začíná Evropou vát vítr změn. Marie přesvědčí Viktora k návštěvě Prahy, brzy se ale ukáže, že to byla tragická chyba.

„Uprostřed státu, který Viktora evidentně stále pokládá za svého nepřítele, v zemi, které sama už dávno nerozumí a která nerozumí jí, stojí Marie před největší výzvou svého života. Netuší přitom, že není jediná, kdo Viktora hledá. Je tu ještě komunistická Státní bezpečnost, britská ambasáda a navíc ještě někdo další,“ popsala Pavla Brožková z HBO.

Foto: HBO

Martin Myšička

Herec Martin Hofmann uvedl, že jeho postava je klidná, racionální a moc nemluví.

„Mé role jsou přitom obvykle verbálně košaté, jiné mi ani nebyly dosud nabízeny. Tohle je jedna z výjimek. Taky mimochodem nemá moc iluzí o době, ve které žije, a nejspíš tuší, že se to bude brzo lámat a že její čas končí.“

Televizní premiéra Bez vědomí bude symbolicky v listopadu 2019, 30 let po revoluci.

Reklama

Výběr článků

Načítám