Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kylie, Brenda, Anna K. a další: Příběhy slavných žen, které se porvaly s rakovinou

I slavné ženy se léčily z rakoviny prsu.
Zdroj: archiv
+ Dalších 35 fotografií
Nemoc
Ročně u nás rakovinou prsu onemocní šest tisíc žen. Je to zákeřné onemocnění, které si nevybírá a i slavné ženy o tom vědí své. Mezi ty, které zákeřnou nemoc prožily, patří i známá zpěvačka Kylie Minogue (51) nebo slavná "Brenda Walshová" Shannen Doherty (48). Tyto a další známé dámy se o rakovině nebojí otevřeně mluvit, dobře si totiž uvědomují, že naděje na šťastný konec je při této diagnóze to nejdůležitější.

Australské zpěvačce Kylie Minogue (51) byla diagnostikována rakovina prsu v roce 2005. Bylo jí tehdy 36 let. Její první doktor nemoc neodhalil, Kylie se ale nedala a jelikož se necítila dobře, změnila lékaře. A udělala dobře, druhý lékař totiž nádor objevil. Podstoupila mastektomii, chemoterapii i ozařování Dnes je už zdravá a apeluje na ženy, aby daly na svůj instinkt a nevěřily někomu jen proto, že nosí bílý plášť.

Na rakovinu prsu přišli lékaři i Shannen Doherty (48) v roce 2015. Herečka onemocněla v době, kdy už je svět zvyklý na užívání sociálních sítí, a tak své fanoušky pravidelně informuje o svém životě. I to, jak změnila životní styl a celkový přístup k němu O každou prohlídku, operaci, ostříhání vlasů a následné dorůstání, o vše se dělí s veřejností a je díky tomu velkou podporou pro ženy se stejným osudem.

Tuto smutnou diagnózu si bohužel vyslechly i ženy z řad českého šoubyznysu. Zpěvačka Anna K zjistila, že je vážně nemocná v roce 2006. I ona se se zákeřnou nemocí vypořádala obdivuhodným způsobem. Během léčení dokonce pracovala na nové desce Anna K upozorňovala ženy na nutnost prevence rakoviny prsu úspěšnou kampaní Chceš žít jako já?

Nechala se tehdy nafotit bez vlasů a stala se tak nadějí pro mnoho nemocných žen. Anně K bohužel po osmi letech diagnostikovali nemoc znovu, ale i s tou se statečně poprala

Rakovinou prsu si prošla i Cynthia Nyxonová (53), známá jako Miranda ze Sexu ve městě nebo herečka Christina Applegate (47). Ta v roce 2008 podstoupila oboustrannou mastektomii, kdy jí byla odstraněna obě prsa.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy