Global Social Awards získali Smith či Matheba

středa, 29. května 2019, 21:00 Internet & Mobil MediaGuru

V pražském Foru Karlín byly ve středu večer rozdány ceny pro světové osobnosti sociálních sítí.

Global Social Awards 2019

Global Social Awards 2019

V soutěží významných světových osobností sociálních sítí Global Social Awards uspěl americký fotbalista Ross Smith se svou 92letou babičkou, jihoafrická moderátorka Bonang Matheba, brazilská modelka Paola Antonini, která při autonehodě přišla o nohu, nebo maďarská videobloggerka Vivien Alexy. Ocenění byla předána ve středu v pražském Foru Karlín. Ceny se udělují například za inspiraci, kterou osobnosti přinášejí, a za jejich vliv na společnost.

Mezi nominovanými finalisty byla také šestnáctiletá Švédka Greta Thunberg, která upozorňuje na nutnost řešení klimatických změn a iniciovala celosvětové studentské protesty, dále česká bloggerka Anna Šulcová nebo první modelka s Downovým syndromem Madeline Stuart z Austrálie.

Záznam z předávání cen Global Social Awards 2019

Galavečerem prováděla Karolína Kurková, Martin Rausch a Lisa a Lena. Vystoupily světové hvězdy jako Justin Jesso, Alma, Lake Malawi a Nico Santos. Global Social Awards 2019 během večera upozornily také na #thinksocial, jehož smyslem je zdůraznit přesah ocenění a podpořit zájem o sociální témata a podpořit sdílení pozitivních hodnot.

Global Social Awards oceňují vlivné osobnosti sociálních sítí. Smyslem ocenění je zvýraznit pozitivní vliv influencerů na svět kolem sebe a upozornit na zajímavé osobnosti a příběhy světového internetu.

Přehled vítězů Global Social Awards 2019

  • Fun & Entertainment, která je určená influencerům, kteří dovedou rozveselit, pobavit, nebo šíří dobrou náladu a radost zvítězila americká komediální dvojice Ross Smith s babičkou (82).
  • Social Impact & Change určená influencerům, kteří zlepšují svět a mají odvahu jít druhým příkladem. Zvítězila brazilská modelka, která tragicky přišla o nohu a udělala z toho svou přednost, Paola Antonini. Poděkovala za cenu a nabídla, že ji bude sdílet s Madeline Stuart, modelkou s downovým syndromem, která se umístila na druhém místě.
  • Inspiration & Influence určená influencerům, kteří nás každodenně pobízejí k lepšímu a svou kreativitou a originalitou nás inspirují. Zvítězila Jihoafrická televizní hvězda Bonang Matheba. 
  • Rising star je určena nováčkům sociálních sítí, kteří hledají nová témata a originální způsoby sebeprojevu. Zvítězila Maďarka Vivien Alexy, držitelka ceny Cosmopolitan Blogger Awards, která hlasováním fanoušků získala Go Global Wild Card, čímž se přímo nominovala na finále ocenění Global Social Awards. 
  • Global Social Awards 2019 také ocenily zvláštním oceněním Social Special Awards Nash Griera za jeho snahu o záchranu planety. 

-mav-, -čtk-