Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Zemana podřezat jako svini.“ Langa vyhodili z ODS, je mu prý „na zvracení“

Aktualizováno -
29. května 2019
22:25
Autor: simao, ČTK - 
29. května 2019
21:26

„Zeman je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako svini.“ Radní za ODS z Jesenice u Prahy Martin Lang na sebe přitáhl zcela nečekanou pozornost ostrým útokem na prezidenta Miloše Zemana přes sociální síť. ODS s Langem ve středu zúčtovala. „Pan Lang byl rozhodnutím Výkonné rady ODS vyloučen kvůli závažnému porušení stanov,“ potvrdila Blesk Zprávám mluvčí strany Jana Havelková. Sám Lang reagoval na rozhodnutí notně ostře.

Lang svůj kontroverzní status uveřejnil na facebooku 26. dubna ve 23:03. A přišlo ho to draho. Po silné kritice, která se na jeho hlavu snesla, končí v ODS. On sám si přitom nebral servítky.

Prezidenta Zemana připodobnil k nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi, „morální zrůdě“. „Morálním zrůdám je třeba vyhlásit boj na život a na smrt,“ psal Lang. Naštvalo ho zdanění finančních náhrad za církevní restituce, které schválili poslanci. „Poslanci, kteří zvedli své ničemné pazoury pro schválení zákona o zdanění církevních restitucí, jsou smradlavá, proradná prasata. Nejsou to lidé a je dovoleno je zabíjet,“ psal ve svém nenávistném příspěvku. Zemana poté zahrnul mezi ně, protože zákon posvětil.

Samotná ODS dala však od Langa ruce pryč. A jala se situaci řešit. „Vyjádření pana Langa na sociálních sítích je naprosto nepřijatelné a daleko za hranou. Místní organizace se tím bude velmi vážně zabývat,“ sliboval před volbami místopředseda ODS Martin Kupka. A tak se i stalo. Nakonec proti Langovi zakročila Výkonná rada.

Lang: Klesli na úroveň komunistů

Lang se za své vyjádření minulý týden omluvil a vzdal se funkce předsedy místního sdružení ODS.

Předseda ODS Petr Fiala ještě předtím Langovo vyjádření odsoudil. Řekl, že je naprosto nepřijatelné, i kdyby bylo myšleno jako nadsázka. Lang se zprávu o svém vyloučení dozvěděl od místostarosty Jesenice Martina Kuruce, který ho nahradil v čele stranické buňky ve městě. Upozornil na to, že vedení strany učinilo tento krok v rozporu se stanoviskem místního sdružení.

„Jestliže mi nedali možnost, abych vysvětlil členům, kteří o tom hlasovali, své důvody a postoje, a takhle rozhodli, tak klesli na úroveň komunistů z roku 1969. Pokud vedení toto pokládá za politickou kulturu, tak je mi z toho na zvracení,“ prohlásil. Radním Jesenice zůstává, protože „zastupitelská demokracie naštěstí nepodléhá sekretariátům stran“.

iFender ( 3. června 2019 06:38 )

Pan velvyslaneca ma dobre nazory .Je videt,ze ma zivotni zkusenosti a vi,ze vsude je neco.Vsude se resi problemy vsude je co zlepsovat.Nase opozice a jeji volici si mysli,ze CR je pupek sveta a ze ta temata a problemy co jsou u nas umele vytvareny nekoho zajimaji?Neznam v mem okoli(DE) kde ziji,ze by se nekdo ptal na Zemana nebo na Babise.Slova o ostude Ceske republiky jsou nepravdiva.To,ze cesi po revoluci v Rakousku a Nemecku kradli jak straky o tom se psalo a vedela to i siroka verejnost.Nebo ,ze se kradlo v saskem pohranici atd.Udelali jsme si tehda obrovskou reklamu,ale Zeman nebo Babis? Dreamers.

salto ( 30. května 2019 19:02 )

sendresak: Blbost, to je absťák

salto ( 30. května 2019 18:59 )

Nějak mi uniká názor vlajkonošky morálního praporu ODS - Mirušky Němcové

anna1234 ( 30. května 2019 12:18 )

.. no já bych to spíš zakončila tím, že každému holt vadí něco jiného a podle toho je pak úhel pohledu na věc Naše diskuze toho byla dokladem Nicméně přeji pěkný den

anna1234 ( 30. května 2019 11:57 )

.. a bylo vůbec nutné cokoli překládat? Pro mně tedy ne Jako by se starý pán v tom překladu spíš vyžíval

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa